opasnost od ponavljanja

Istražni zatvor osumnjičenom za razbojništvo nad zaštitarima kod Osijeka

24.10.2019 u 15:34

Bionic
Reading

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u četvrtak je odredio jednomjesečni istražni zatvor 23-godišnjem osumnjičeniku za nedavno razbojništvo i ozljeđivanje dvojice zaštitara kod Osijeka, doznaje se na sudu

Sudac istrage je prihvatio prijedlog tužiteljstva i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja i dovršenja kaznenog djela te zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. s obzirom da još nije dovršeno kriminalističko istraživanje nad supočiniteljima, kazao je Hini glasnogovornik Županijskog suda Miroslav Rožac.

Dodao je da se osumnjičenika tereti za razbojništvo i pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja, za što je zapriječena kazna dugotrajnog zatvora.

Osječko-baranjska policija ranije je priopćila kako su, u suradnji s brodsko - posavskom policijom, uhićene još dvije osobe, zbog sumnje za sudjelovanje u ovome razbojništvu, a njihovo se privođenje sucu istrage očekuje sutra.

Razbojništvo se dogodilo 21. listopada, nešto prije 15 sati, na cesti između mjesta Koprivna i Hrastin, kada su počinitelji, uz uporabu vatrenog oružja, opljačkali i ozlijedili dvojicu zaštitara koji su upravljali vozilom zaštitarske tvrtke, a razbojnike su pritom otuđili više od 770 tisuća kuna.