Zagrebačka burza

Indeksi se vratili u crveno, likvidnost ponovno na niskim razinama

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala se u srijedu vratilo u negativan teritorij, indeksi su nakon jednodnevnog rasta zaključili u crvenom, a likvidnost se ponovno vratila na niske razine.

Oba indeksa CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10 su oslabili 0,3 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.770,15 bodova. Od sektorskih indeksa, gubitnike je predvodio indeks transportnog sektora, s padom od 0,9 posto, dok je najviše profitirao indeks prehrambenog sektora, koji je ojačao 1,6 posto.

Ukupno je protrgovano svega 4,4 milijuna kuna. Niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet, a najbliže tome su bile dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 915 tisuća kuna ojačale 1,1 posto. Više od pola milijuna kuna prometa ostvarile su još samo dionice Hrvatskog Telekoma, točnije 707 tisuća kuna, čija je cijena pri tom oslabila 0,7 posto.

Titulu gubitnika dana je pokupila dionica Atlantske plovidbe, s padom cijene od 2,7 posto, a loše izvedbe su imale i povlaštene dionice Adrisa te dionice Zagrebačke banke, koje su oslabile redom 1,2 posto i 1,1 posto.

S druge strane, dionice Vira su uzletjele 7,1 posto, ali na skromnijem prometu, dok su dionice Hotela Maestral i Tehnike porasle 4,4 posto i 3,9 posto.

Dobitnik dana Viro +7,08% 121,00

Gubitnik dana Atlantska plovidba -2,69% 325,00

CROBEX -0,28% 1.770,15

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!