tržište kapitala

Dionički promet najviši u zadnjih tjedan dana, CROBEX prekinuo negativnu seriju

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala tjedan je započelo u zelenom, dobrom izvedbom blue-chip izdanja, uz nešto višu likvidnost zahvaljujući blok transakciji. Dionički indeks CROBEX dan je zaključio s 0,5 posto plusa, čime je prekinuo negativnu seriju od tri uzastopna dana pada, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao oko 1 posto

Ukupan dionički promet iznosio je oko 9 milijuna kuna, što je najviše u zadnjih tjedan dana, od čega je 2 milijuna kuna bila blok transakcija dionicom Podravke. U redovnom prometu najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa sa 2,5 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 1,2 posto.

Među milijunašima bila je još samo dionica Atlantic Grupe, uz 1,6 milijuna kuna prometa, koja je pri tome ojačala 0,9 posto.

Snažni cjenovnu izvedbu je imala dionica Tehnike, skočivši 21 posto, što je njen četvrti dan izuzetno snažnog rasta, koji je krenuo viješću o pokrenutom zahtjevu za predstečajnim postupkom.

Dobru cjenovnu izvedbu je imala i dionica Hrvatskog Telekoma koja je skočila čak 2 posto, na 860 tisuća kuna prometa.

Na strani gubitnika izdvaja se dionica Instituta IGH koja je pala 5,9 posto, a slijedi ju Đuro Đaković Grupa sa 2,1 posto minusa.

Dobitnik dana Tehnika +20,93% 104,00

Gubitnik dana Institut IGH -5,91% 175,00

CROBEX +0,48% 1.775,19

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!