TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi nastavljaju pozitivan niz, Adris opet u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je i u srijedu nastavilo s pozitivnim kretanjima dioničkih indeksa, dok je likvidnost oslabila u odnosu na prethodni trgovinski dan. Indeks CROBEX i CROBEX10 su ojačali 0,4 posto, pri čemu je CROBEX dosegao novu rekordnu razinu od kolovoza 2011. godine zaključivši na 2.151,72 bodova

Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks transportnog sektora, koji je zabilježio rast od 0,8 posto, dok je najveći pad ostvario indeks građevinskog sektora, i to od skoro 2 posto.

Ukupna likvidnost je iznosila 21,8 milijuna kuna, pri čemu je gotovo 5 milijuna kuna ostvareno u blok transakciji redovnom dionicom Adrisa, dok je 2 milijuna kuna ostvareno u blok transakciji dionicom Leda. U redovnom trgovanju se najviše trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 2,4 milijuna kuna ojačale 1,3 posto, dok su dionice Leda na prometu od 2,2 milijuna kuna zabilježile pad cijene od 2,1 posto. Aktivne su bile i dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 1,4 milijuna kuna i rastom cijene od 0,4 posto, a među milijunaše se ugurala i dionica AD Plastika, koja je na prometu nešto većem od 1 milijun kuna ojačala 0,1 posto.

Titulu dobitnika dana je pokupila dionica Đure Đakovića, s rastom cijene od 8,1 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Termes Grupe i Dukata, koje su ojačale redom 6,8 posto i 6,1 posto.

Na strani gubitnika, prve su se našle dionice Varteksa, s padom cijene od 5,8 posto, a slijede ih dionice Tehnike i Ingre, koje su izgubile na vrijednosti 5,1 posto i 2 posto.

Dobitnik dana: Đuro Đaković Grupa +8,06% 48,00

Gubitnik dana: Varteks -5,79% 17,90

CROBEX: +0,42% 2.151,72

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.