ZAGREBAČKA BURZA

Crobex nastavio rasti, Belje dobitnik dana

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Sasa Alilovic/Cropix

Trgovanje se na Zagrebačkoj burzi u srijedu odvijalo bez jasnog sentimenta. Indeksi su zaključili na suprotnim stranama, dok je likvidnost oslabila. Indeks CROBEX ojačao je 0,3 posto na 1.991,06 bodova, što je njegov peti uzastopni dan rasta te ujedno i njegova najviša razina u posljednjih šest tjedana

S druge strane, uži indeks CROBEX10 oslabio je 0,02 posto na 1.149,32 bodova. Svi sektorski indeksi su dan zaključili u pozitivnom teritoriju, a dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 1,5 posto.

Ukupno je protrgovano svega 7,2 milijuna kuna, pri čemu je milijunski promet ostvarilo samo jedno izdanje. Najviše se trgovalo dionicom Hrvatskog Telekoma, koja je na prometu od 1,2 milijuna kuna ojačala 0,2 posto. Aktivnije su bile i dionice Valamar Riviere, koje su na 844 tisuća kuna prometa ostvarile rast cijene od 0,2 posto. Više od pola milijuna kuna prometa ostvarila je još samo dionica Zagrebačke banke, čija je cijena uzletjela 4,1 posto na prometu od 524 tisuće kuna, čime se ta dionica svrstala među glavne dobitnike dana.

Titulu dobitnika dana ipak je ponijela dionica Belja, s rastom cijene od 6,7 posto, a dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Luke Rijeka, čija je cijena ojačala 6,3 posto, te dionice Ingre, s rastom cijene od 3,4 posto.

Na strani gubitnika, dionica Uljanik plovidbe potonula je 4,9 posto, dok su dionice Zagrebačke burze i Peveca oslabile redom 2,3 posto i 1,1 posto.

Dobitnik dana: Belje  +6,73% 25,20

Gubitnik dana: Uljanik plovidba -4,90%  166,00

CROBEX: +0,29% 1.991,06

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!