6 kuna

Hrvatski pacijenti: Predlažemo uvođenje fiksne cijene parkiranja za bolesne kod bolnica

22.03.2019 u 12:44

Bionic
Reading

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) predlaže uvođenje fiksnih cijena parkiranja za obolje. Predlažu fiksni iznos od 6 kuna koliko košta prvi sat parkiranja

Ako uzmemo da sat parkiranja košta 6 kuna, a da oboljeli u prosjeku provedu dva i pol do tri sata na pregledu u bolnici, računica je vrlo jednostavna: 3 sata x 6 kn = 18 kn ili više samo za parking, izišli su s računicama u javnost u Udruzi hrvatskih pacijenata (UHP).

Predlažu zato onima, kako pišu u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Marijo Drlje, koji odlučuju o cijeni parkinga da uvedu popuste oboljelima odnosno pratnji koja ih dovozi u bolnice. Predlažu da cijena fiksne dnevne karte iznosi 6 kuna koliko košta prvi sat parkiranja. Vozačima koji su dovezli pacijente u bolnicu predlažu da ispod stakla ostave presliku bolničke narudžbe bez prikaza osobnih podataka ili ga predoče prilikom plaćanja parkiranja po izlasku iz garaže.

'Onima koji se ne liječe u bolnicama, a koriste parking u garažama povećajte cijenu sata parkinga. S obzirom na veliki broj bolesnika koji u jednom danu prolazi kroz zagrebačke bolnice, siguran sam da bi gubitak zarade na tim dodatnim satima parkiranja (nakon plaćenog inicijalnog sata) bio beznačajan u odnosu na dobrobit koju bi zbog takve solidarnosti osjetili ne samo bolesnici nego i bolničko osoblje', poručuju iz UHP-a.