NOĆNA MORA VOZAČA

Otkrivamo iz kojih ulica pauci u Zagrebu najčešće odnose automobile, iznos naplaćenih kazni zbilja je astronomski

15.02.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Od podignutih nepropisno parkiranih automobila, kao i od dnevnih parkirališnih karata izdanih onima kojima je parking istekao ili nisu uopće imali kupljenu parkirnu kartu, Zagrebparking je u 2018. godini uprihodio više od 25 milijuna kuna. U nastavku donosimo podatke o tome iz kojih ulica se najčešće podižu automobili i gdje se najčešće izdaju dnevne parkirališne karte

Muka po parkingu sve je izraženija u Zagrebu, i to ne samo u središtu grada, već i u kvartovima koji su od njega udaljeni i po desetak kilometara.

Pronaći parkirno mjesto na Jarunu, u Španskom, Trnskom, Prečkom, Travnom… iza 21 sat ravno je sedmici na lotu. A o tome da ga ugrabite nakon što ujutro stignete na posao negdje u širem centru grada priča je za sebe.

Stoga ne čudi to da se mnogi pokušavaju prošvercati parkirajući tamo gdje ne smiju.

Na Opatovini dignu dva auta na dan

No, u tri ulice u Zagrebu vozači posebno vole ostaviti svog limenog ljubimca izvan obilježenih mjesta, pa ne čudi to da je prošle godine Zagrebparking imao najviše intervencija u njima.

Riječ je o ulicama Opatovina, Magazinska i Radnička. Prema podacima dobivenim od Zagrebparkinga, u Opatovini je pauk tijekom 2018. godine podigao 709 vozila, pa ispada da je u prosjeku odnosio gotovo dva auta dnevno.

  • +4
Zagrebparking Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

U Radničkoj, za gradonačelnika Milana Bandića 'zagrebačkom Champs-Élyséesu', pauk je u prošloj godini odnio 505 automobila.

Od podizanja nepropisno parkiranih automobila Zagrebparking je prošle godine uprihodio 8,68 milijuna kuna.

Iz te podružnice Zagrebačkog holdinga napominju kako nepropisno parkirana vozila premještaju isključivo po pisanoj naredbi komunalnog ili prometnog redarstva te nadležne postaje prometne policije.

Gdje je najviše dnevnih karata

Što se tiče dnevnih parkirališnih karata, vozač mora istaknuti kupljenu valjanu parkirališnu kartu s unutarnje strane vjetrobranskog stakla vozila u roku od pet minuta od parkiranja vozila, odnosno platiti parkiranje na neki drugi način, a iz Zagrebparkinga navode da su najveći prihod u 2018. ostvarili u Prilazu Gjure Deželića, Martićevoj ulici te na Radničkoj cesti.

Prihod od izdanih dnevnih parkirališnih karata u 2018. godini na području cijelog grada iznosio je 17 milijuna kuna.