U PREDGRAĐU PARIZA

Francuska policija hvata naoružane pljačkaše

13.07.2015 u 10:11

Bionic
Reading

Nakon neuspjele pljačke trgovine odjećom 'Primark' u šoping-centru Quartz u Villeneuve-la-Garenneu u predgrađu Pariza, francuska policija traga za nekoliko naoružanih napadača koji su, kako prenosi AFP, snimljeni sigurnosnom kamerom u trenutku kada su ulazili u trgovački centar, a još uvijek nema potvrde je li bila riječ i o talačkoj krizi

Čini se, naime, da 18 zaposlenika trgovine nije bilo zatočeno, nego su se prepali i uspjeli sakriti u kantini trgovačkog centra u blizini, piše Le Figaro u svojem internetskom izdanju piše Le Figaro u svojem internetskom izdanju.

Napadača ima najmanje dvojica ili trojica, javlja agencija France Presse (AFP), a BBC je vrlo brzo javio da je riječ o pokušaju pljačke, pozivajući na izvore iz francuske policije, dodajući da je jedan od napadača navodno zaposlenik trgovine.

Jedna od osoba zarobljenih u trgovini uspjela je svojemprijatelju oko sedam sati ujutro poslati sms poruku navodeći da ih kao taoce drže dvojica naoružanih muškaraca, koji su u trgovinu ušli oko pola sata ranije.

Policija je na neko vrijeme bila zaustavila sav promet oko šoping centra, a zatvorene su bile i ostale trgovine u blizini. Premda službeno nema potvrde da je riječ o talačkoj krizi, na terenu su uočene i specijalne policijske snage.

Prema policijskim izvorima, AFP je javio da je oko 11 sati policija evakuirala 18 osoba iz trgovačkog centra te da je jednoj ženi pozlilo, no nema ranjenih.

RTL Autor: RTL