POVRATAK STABLA

[FOTO] Uklonjena terasa slastičarnice u Masarykovoj, bivši Bandićev suradnik bijesan: 'Farbat ćemo torte u zeleno!'

22.12.2022 u 13:30

Bionic
Reading

Gradski zavod za zaštitu spomenika naložio je da se u Masarykovoj ulici, na mjestu na kojem je prije nekoliko godina srušeno stablo kako bi se proširila terasa slastičarnice Zagreb, ono ponovno posadi, zbog čega je velik dio terase morao biti uklonjen, neslužbeno doznaje Jutarnji list

Grad je naložio se površina mora vratiti u prvobitno stanje i pet metara dalje posaditi novo stablo gledičije, piše Jutarnji list.

Slastičarnica Zagreb postoji već 72 godine, a obiteljsko je nasljeđe pulmologa Gzima Redžepija, prijatelja i suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

  • +5
Uklanjanje terase slastičarnice Zagreb u Masarykovoj ulici Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

'Tražili smo odgovor zašto uklanjaju terasu ako su dobivene pozitivne suglasnosti, ali ga nismo dobili. Da ironija bude veća, ovo je jedina terasa u Zagrebu koja ima građevinsku dozvolu', kazao je Redžepi, a sam je organizirao njezino uklanjanje.

'Slastičarnica Zagreb jedina u gradu ima patent torte Zagreb, koja je gastronomski suvenir, ali to očito ništa ne znači. Došli su neki novi ljudi pa ćemo torte farbati u zeleno', sarkastično je zaključio za Jutarnji list.

Podsjetimo, Redžepi je bivši predsjednik Upravnog vijeća KB Sveti Duh i bivši predsjednik Doma zdravlja Centar. Bio je prijavljen povodom Bandićeve smrti, zajedno s Natalijom Pricom i Sergijem Ivanovićem, ali je kaznena prijava odbačena. Na zagrebačkom Županijskom sudu, zbog nedostatka dokaza, nepravomoćno je oslobođen optužbe za trgovanje utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju sina Severine i Milana Popovića.

Prošle godine, kažnjen je novčano s 5000 kuna te oduzimanjem vozačke dozvole kategorije B na mjesec dana jer je vozilom marke Porsche prebrzo jurio dionicom autoceste A-1 na karlovačkom području,