nepružanje pomoći

Odbačena kaznena prijava protiv troje Bandićevih prijatelja vezana za njegovu smrt

23.02.2022 u 12:48

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zagrebu odbacilo je kaznene prijave protiv Natalije Price, Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića vezane za smrt pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića odnosno zbog kaznenih djela nepružanja pomoći i nepružanja medicinske pomoći u hitnim stanjima

U priopćenju ODO navodi da je zaprimilo kaznenu prijavu hrvatskog državljanina (1988.) protiv troje hrvatskih državljana (1988., 1971. i 1976.), u kojoj se navodi da su 28. veljače 2021. u Zagrebu, vezano uz smrt tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, počinili kaznena djela nepružanja pomoći i nepružanja medicinske pomoći u hitnim stanjima.

'Nakon razmatranja navoda u kaznenoj prijavi i provedenih izvida (više provjera i radnji) nema osnovane sumnje da tadašnjem gradonačelniku liječnička pomoć nije pružena na vrijeme, slijedom čega ne postoji osnovana sumnja da su prijavljene osobe (1988., 1971. i 1976.) počinile predmetna kaznena djela, kao niti neko drugo kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti.

Slijedom navedenog, kaznena prijava je odbačena', navodi se u priopćenju.