30 milijuna kuna

[FOTO] Prvi kupači se na popularnu 'Kopiku' vraćaju u srpnju; klorirana voda više neće završavati u Dravi

19.05.2022 u 15:02

Bionic
Reading

Bazeni na popularnom osječkom kupalištu Copacabani bit će od srpnja spremni za kupače. U temeljitu rekonstrukciju popularne Kopike krenulo se nakon 46 godina

'Prva faza radova na rekonstrukciji i izgradnji Športsko-rekreacijskog centra Copacabana privodi se kraju i bazeni će od srpnja biti spremni za kupališnu sezonu', poručio je u četvrtak osječki gradonačelnik Ivan Radić tijekom obilaska gradilišta, navodi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika Osijeka.

Dodao je kako je ovo prva temeljita rekontrukcija popularne Kopike nakon 46 godina.

'Grad Osijek dobit će pravi olimpijski bazen, a osim olimpijskog, rekonstruiran je i okrugli bazen koji će imati dodatne sadržaje. Oba bazena bit će prilagođena osobama s invaliditetom', najavio je Radić dodavši kako će posjet kupalištu cjenovno biti dostupan svim građanima.

Kupače će ove sezone dočekati i novi pijesak na kupalištu kod 'Želje' dok je lani nasipan na dravskoj obali kod 'Kopike'.

'Ovo je ozbiljan projekt, što potvrđuje i njegova vrijednost od 30 milijuna kuna. Županija je osigurala dva milijuna', rekao je zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić.

Radovi na popularnoj Kopiki obuhvaćaju i sustav odvodnje bazenske vode te kanalizaciju jer se dosad u Dravu ispuštala klorirana voda, a sada će ići pročišćena, napomenuo je Lukić.

  • +19
Radovi na rekonstrukciji osječkog kupališta Copacabana Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Cijeli kompleks bit će spojen na kanalizacijsku mrežu Grada Osijeka. 

'Nije jednostavno maknuti jedan bazen i postaviti drugi. Postavljena je nova temeljna odvodnja i temeljna kanalizacija. Izbetonirane su školjke obaju bazena, sada lijepimo keramiku. Gotova je i strojarnica. Uskoro ćemo ovdje vidjeti stolariju i fasadu', poručio je Ivica Crnković direktor Projektgradnje koja s Osijek-Koteksom izvodi radove.

Na gradilištu u prosjeku bude između 50 i 100 radnika. Drugom fazom će se obuhvatiti rekonstrukcija dječjeg i bazena s toboganom

Kompleks Copacabane jedan je od najvećih bazenskih u kontinentalnom dijelu Hrvatske, ima četiri bazena, a izgrađen je 1976. godine.