bjelovarski sajam

[FOTO] Na sajmu u Gudovcu izložen i traktor vrijedan gotovo pola milijuna eura, pogledajte kako je bilo

24.03.2023 u 15:16

Bionic
Reading

Na 24. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji se održava u Gudovcu pored Bjelovara predstavlja se više od 400 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih država

Osim velikog izbora najnovije poljoprivredne mehanizacije po povoljnim cijenama te svog potrebnog materijala za proljetnu sjetvu, u sklopu Proljetnog sajma održava se i Sajam opreme za hortikulturu HOROP, Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO, a održat će se i niz edukacija, kao i izložba malih životinja.

Sajam traje do nedjelje, 26. ožujka. Država partner je Sjeverna Madedonija. Otvorila ga je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je podsjetila na mjere pomoći poljoprivrednicima u sklopu četvrtog paketa mjera pomoći Vlade RH, a poseban naglasak stavila je na nadolazeće promjene u sustavu poticaja.

„Nalazimo se na početku kampanje za jedinstvene zahtjeve za potporu. Ovo je godina prijelaza i promjene, a mi ćemo osigurati da nijedan poljoprivrednik ne ostane bez ijedne potpore”, poručila je Vučković. Osvrnula se i na strateški plan poljoprivrede vrijedan 3,8 milijardi eura naglasivši da je Republika Hvatska vlastiti udio u tomu programu povećala s 15 na 20 posto te tako poljoprivrednicima omogućila veća sredstva.

Bjelovar: Traktor Fendt vrijedan 480 tisuća eura izložen na Proljetnom sajmu u Gudovcu Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

„Osigurali smo dovoljno novca za one koji žele investirati i donijeti strukturne promjene u hrvatskom gospodarstvu”, kazala je ministrica Vučković te najavila da će Ministarstvo poljoprivrede sudjelovati i u unaprijeđenju infrastrukture Bjelovarskog sajma. Odmah nakon svečanog otvorenja ministrica je uručila 15-ak ugovora za programe ruralnog razvoja i to najviše u sektoru mliječnog govedarstva.

  • +10
Sajam u Gudovcu Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL