u suradnji s htz-om

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO: Traži se 20 najljepših fotografija Lijepe Naše

09.03.2023 u 12:38

Bionic
Reading

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom traži 20 najljepših fotografija Hrvatske, koje će biti prikazane pred više od 200 izlagača iz 20-ak zemalja i pred otprilike 15.000 posjetitelja, koliko ih se očekuje u Areni Zagreb od 24. do 26. ožujka

Fotografije je moguće poslati od 4. do 23. ožujka, a o najboljima odlučuje publika putem društvenih mreža PLACE2GO sajma te stručni žiri, koji čini umjetnički fotograf Hrvoje Serdar, direktorica sajma PLACE2GO Damjana Domanovac i glavni kreativni direktor agencije Kofein Tomislav Krajačić.

Foto natječajem pod nazivom #ljepotaHRVATSKE traže se fotografije koje prikazuju Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju, koja je prepoznatljiva po svojim prirodnim ljepotama, arhitekturi, gastronomiji, flori i fauni.

'Po prvi put odlučili smo izravno uključiti posjetitelje u sadržaj sajma. Prikaz Hrvatske kroz objektiv posjetitelja je najvjerodostojniji način jer je za dobru fotografiju najvažnije biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Veselimo se vidjeti skrivene dijelove koji nisu toliko poznati, detalje arhitekture, zanimljive ljude i običaje, karakteristične za našu zemlju. Ujedno je ovo velika prilika za Hrvatsku koja zadnjih nekoliko godina visoko kotira kao turistička destinacija, ne samo u Europi, nego i u svijetu, pa će izlagači iz cijeloga svijeta dobiti uvid u Hrvatsku kroz oči građana, što je ujedno dobra promocija za nadolazeću sezonu', rekao je Damjana Domanovac, organizatorica sajma turizma PLACE2GO.