UŽAS ZA ZADATKU

Ekipa Dnevnika Nove TV izašla na teren pa pored rijeke pronašla tijelo

10.11.2023 u 23:23

Bionic
Reading

Ekipa Dnevnika Nove TV u petak se zaputila u mjesto Ladešić Dragu u općini Netretić smješteno tik uz Kupu i slovensku granicu. Povod je bio ilegalni prijelaz migranata preko rijeke Kupe, koji čak na stiroporskim splavima prelaze do Slovenije. Dolaskom do obale rijeke ekipa je pronašla mrtvo tijelo te o svemu alarmirala policiju

Dolaskom u mjesto Ladešić Dragu u općini Netretić ekipa Dnevnika Nove TV tražila je put kojim bi mogla doći do obale rijeke Kupe. Povod je migrantska ruta kojom ilegalni migranti iz Hrvatske dolaze do Slovenije. Smješteno je tik uz granicu i samo ih Kupa dijeli do boljeg života kojeg odlaze tražiti dalje u Europu.

Reporterka Dina Ćevid i snimatelj Miro Klarić spustili su se do kupališta i slapa te im se tijekom snimanja kadrova učinilo da samo nekoliko metara od njih vide tijelo muške osobe. Šokirani prizorom na prvu ni sami nisu bili sigurni pa su mu se približili i postalo je jasno da se uz Kupu nalazi tijelo. Odmah su o svemu obavijestili policiju.

Patrola iz Policijske postaje Duga Resa stigla je nakon sat vremena. Potvrdili su pronalazak tijela i alarmirali kriminalističku policiju. Ekipa Dnevnika dala je iskaz i sačekala očevid, ali i razgovarala s prvim susjedima.

"Prema Ladišić Dragi je plitko. Policija isto kaže da tamo ostavljaju više tragova, a vidi se i tu da preko ljeta da nizvodno ostavljaju robu, što znači da putuju", napomenuo je Josip.

"Tu ispod livade, dolje ispod kuće, sam ih par puta vidio na cesti, ali ne napadaju i nemamo problema. Znaju vam ići na donji slap i onda imaju putić prema Sloveniji", rekao je Igor Šoštar.

  • +26
Policijske patrole u lovu na migrante u BiH Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

"Da vi niste rekli da se nešto događa, mi ne bismo ni znali. Gore u Ladešićima je plitko pa vjerojatno misle da će biti lakše. Tamo su se znali utopiti, a ovo je ovdje prvi slučaj koliko ja znam", istaknula je Maja.

Dnevnik Nove TV je u posjedu snimki na kojima se vidi da migranti do Kupe odlaze noseći stiroporske splavi, pa čak na njima i prelaze rijeku. Iz Ministarstva unutarnjih poslova su potvrdili da su ove godine dosad pronašli pet smrtno stradalih migranata, a prošle 24.