vrijeme u zemlji

Detaljna prognoza po regijama: Pogledajte koga čeka bura, a koga oblaci

05.02.2019 u 07:02

Bionic
Reading

Na Jadranu će prevladavati sunčano. U unutrašnjosti pretežno oblačno mjestimice uz slabu oborinu na granici kiše i snijega, uglavnom u istočnoj Hrvatskoj i u gorju

U središnjim predjelima poslijepodne su moguća i sunčana razdoblja. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, navečer i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura između 1 i 6, na Jadranu većinom od 11 do 16 °C, donosi Državni hidrometeorološki zavod.

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno i uglavnom bez novih oborina. Mjestimice može pasti malo kiše ili oborine na granici kiše i snijega u prvom dijelu dana. Vjetar će biti većinom slab, mjestimice umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura oko 1 °C, a najviša između 3 i 5 °C.

  • +13
Nabujala voda u Pazinčici i Pazinskoj jami Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Središnja Hrvatska

Prevladavat će oblačno. U sjevernim i zapadnim krajevima moguća su kraća sunčana razdoblja, a do kraja dana i djelomično razvedravanje. Vjetar većinom slab do umjeren sjeverni. Najniža temperatura od -1 do 1, a najviša od 3 do 6 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno i pretežno oblačno. Mjestimice može pasti malo snijega, ponajprije u višim predjelima Like. Vjetar slab do umjeren sjeverni, u višem gorju mjestimice jak sjeveroistočni. Najniža temperatura od -5 do 0, a najviša između 0 i 3 °C.

Sjeverni Jadran

Prevladavat će sunčano no bit će i dalje vjetrovito. Bura će prolazno oslabjeti na umjerenu i jaku, no već krajem dana opet će biti olujnih, a osobito podno Velebita i orkanskih udara. Jutarnja temperatura od 2 do 7, u unutrašnjosti Istre i do -3 °C, a najviša dnevna većinom od 8 do 11 °C.

Vrijeme 5. veljače Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Dalmacija

Djelomice sunčano i razmjerno vjetrovito, a nove će oborine uglavnom izostati. Na krajenjem jugu i u unutrašnjosti u drugom dijelu dana prolazno povećana naoblaka. Puhat će umjerena i jaka bura koja će jačati krejem dana kad će biti i olujnih udara. Najniža temperatura u unutrašnjosti oko 4 °C, na sjevernom dijelu od 5 do 10, a na jugu od 8 do 13 °C. Najviša većinom između 11 i 16 °C.