'POTICAJ NA MOLITVU'

Crkva i govornim automatom snubi vjernike

18.01.2013 u 13:23

Bionic
Reading

Danas je u prostorijama Vikarijata u Osijeku blagoslovljen i službeno pušten u rad novopokrenuti govorni automat 'Poticaj na molitvu'

Riječ je o jedinstvenom projektu u Hrvatskoj koji je sa svojim suradnicima pokrenuo vlč. Nikica Mihaljević, župnik župe Sv. Andrije apostola u Donjim Andrijevcima - zvučna molitva za slijepe, slabovidne, starije i nemoćne osobe te za sve one kojima bi ovaj oblik molitve bio poticaj na jačanje i produbljivanje vjere.

'To nije molitva, to je poticaj. Molitva je naš razgovor, otvaranje Bogu, a ovi sadržaji koje nudimo su zapravo poticaji da onima koji ne znaju kako i što bi molili, dobiju odgovore. Svaka molitva je neki utrti put kojim su kršćanske duše prošle prema Bogu, prema olakšanju i spasenju', pojašnjava velečasni Mihaljević.

Na ovaj način proširen je pristup molitvama tako da građani osim na internetskoj stranici, zvučne molitve mogu slušati i na govornom automatu. Prilika je to i da osobe koje se ne koriste modernim tehnologijama kao što je internet, mogu doći do duhovnog sadržaja i tako uz molitvenike, poslušati razmišljanja ili svoju omiljene molitve koje su izdvojene iz kolekcije molitvenika 'Naša obitelj', ističe vlč. Mihaljević.

'Možemo dobiti dnevne molitve i prigodnu, u potrebi, za zdravlje, Majci Božjoj, svecima, a tu su molitve meditacije koje pomažu kršćanskoj duši u ovim teškim duhovnim i materijalnim vremenima da se ohrabri i ide dalje', istaknuo je vlč. Mihaljević.

Govorni automat - poticaj na molitvu možete poslušati na broju telefona: 031/63 77 90. Cijena poziva ovog broja je standardna kao i prema svakoj drugoj fiksnoj mreži u Hrvatskoj.