IZBAČEN IZ STRANKE

Beljak se oglasio o odmetnutom glavnom tajniku: Tvrdi da ga je 'život natjerao' da podrži Bandića

13.12.2018 u 15:13

Bionic
Reading

Glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić, jedan od tri zagrebačka gradska zastupnika koji su svojim glasovima spasili gradonačelnika Milana Bandića glasajući za gradski proračun, više nije član stranke, potvrdio je medijima predsjednik HSS-a Krešo Beljak

'Zbog toga što je mimo svih konzultacija glasao za proračun momentalno je udaljen iz stranke i dobio je otkaz jer je u stranci radio kao profesionalac', rekao je Beljak na izvanrednoj konferenciji za medije.

Kaže da to što je Ćorić napravio ide njemu na čast, jer je još u četvrtak ujutro govorio da će glasati protiv proračuna te da ga čudi što je to napravio, pogotovo s obzirom na to da je riječ o glavnom tajniku HSS-a.

<<< Polovanec o tome zašto je spasio Bandića: Jedan sam od rijetkih Zagrepčanaca i neće mi naređivati Hasanbegović >>>

'Kad sam ga pitao zbog čega je to napravio, rekao mi je: 'Život me natjerao'', rekao je Beljak i pozvao državne institucije neka to istraže jer ne zna što bi to moglo značiti nego da ga je netko kupio.

Beljak je rekao kako je to veliki udarac za njega, pogotovo jer je Ćorića smatrao i prijateljem, ali da je taj potez njegova osobna odgovornost.

'Čuo sam se s njim i jutros i sve do početka sjednice bio sam sto posto uvjeren da će glasati protiv proračuna', rekao je Beljak.

  • +9
Milan Bandić napustio je bolnicu i stigao na sjednicu Gradske skupštine Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL