'BULDOŽER' USKORO NA SLOBODI

Čačića bi mogli pustiti iz zatvora već ovog tjedna

16.06.2014 u 12:41

Bionic
Reading

Izlazi li Radimir Čačić na uvjetnu slobodu ili će se o njegovoj molbi za prijevremeni izlazak iz zatvora raspravljati na sjednici u rujnu, sutra će u kaznionici u Valturi odlučiti Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa

Čačić će imat će priliku članovima povjerenstva objasniti zašto smatra da bi ga trebali pustiti na slobodu prije isteka 22-mjesečne kazne, piše Večernji list

Bude li njegova molba riješena pozitivno, iz zatvora bi mogao izići najranije u srijedu, bez obzira na to što je zatražio da ga se pusti isti dan kad odluka bude donesena. Čedo Prodanović, odvjetnik Radimira Čačića, smatra da Čačićeva molba mora biti pozitivno riješena i kako bi svaka druga odluka značila kršenje njegovih prava.


Podsjetimo, Čačić je početkom 2010. u Mađarskoj izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi. Krajem 2012. 'pala' je pravomoćna presuda, a hrvatski Vrhovni sud potvrdio mu je kaznu zatvora od 22 mjeseca, koliko mu je izrekao mađarski sud.

On je nakon pravomoćne presude dao ostavku na dužnost potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj.

Završio je u pulskom zatvoru otvorenog tipa Valtura. Tamo radi u zatvorskoj knjižnici, a u slobodno vrijeme igra golf. Tijekom odsluženja kazne izbačen je iz HNS-a zbog izjava koje je navodno protiv aktualnog vodstva stranke davao u javnosti i okupljanja neistomišljenika predsjednice stranke Vesne Pusić.

Čačićevi sljedbenici okupili su se u udrugu 'Inicijativa za osnivanje Narodne stranke - reformisti' kojoj je na čelu saborska zastupnica u Hrvatskom saboru Natalija Martinčević.

Više pročitajte ovdje