koalicijski sastanak

Čačić Vladi predložio radikalnu mjeru: Treba ići na policijski sat od 21 ili 22 sata do 6 sati ujutro

26.10.2020 u 22:36

Bionic
Reading

Radimir Čačić iz Reformista rekao je da Andrej Plenković ima potporu partnera za rebalans proračuna za ovu, ali i za proračun za sljedeću godinu

'Naravno da ima potporu. To je ozbiljno pripremljen i rebalans i budžet. Prihodi su nešto veći, ali su rashodi bitno veći, iz različitih razloga. Jedan dio toga je vezan na ovu priču sa zdravstvom, vidite i sami kako to izgleda, ali i na nekoliko drugi. Ni jedan disonantni ton u tom smislu nije bio prisutan', kazao je gostujući u Dnevniku Nove TV Radimir Čačić iz Reformista.

Dodao je kako je bilo i razgovora i o situaciji s Covid-19. Istaknuo je kako je predložio oštre mjere.

'Ovaj dio koji ide prema smirivanju krize, pandemije, u zdravstvenom smislu, morat ćemo tu staviti točku jasnim i čvrstim mjerama, a tu je i policijski sat. Kad prijeđemo 450 zaraženih na 100.000 građana, sve zemlje su u tom trenutku to napravile', rekao je Čačić.

Navodi da bi srednje škole i fakulteti trebali prijeći na online nastavu, jer tu je i prijevoz u pitanju.

'Treba ići na policijski sat od 21 ili 22 sata do 6 sati ujutro. Idemo u hladnije razdoblje, boravak i okupljanja u zatvorenom prostoru i nama će se lockdown dogoditi sam po sebi. Nekontroliranim širenjem zaraze, tvornice će se zatvarati jer će imati nekontrolirano širenje zaraze', kazao je Čačić i rekao da je to njegov prijedlog, a slično je predložio i predstavnik HSLS-a.