suspendirani zastupnik

Bulj: Nemam problem s ljudima, poglavito s onima koji su imali anemiju kad je bio Domovinski rat

15.02.2019 u 21:38

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulja koji je prvi puta u povijesti Hrvatskog sabora kažnjen s 'crvenim kartonom' i dvodnevnom zabranom ulaska u sabornicu kaže kako nije pretjerao u raspravi zbog koje je sankcioniran. 'Ne vjerujem da sam pretjerao. Mene je narod izabrao preferencijalnim glasovima, dao mi je mogućnost da ih zastupam, sa svojim emocijama kakav jesam. Treba poštivati pravila. Međutim, nikoga nisam uvrijedio. Tražio sam samo istinu', kazao je

'Činjenica je da je Lovro Kuščević cijelo vrijeme vrijeđao, drugi zastupnici vrijeđali, da je prijetio rukom prema meni, možete provjeriti na snimci. Emotivno sam govorio o nečemu o čemu je trebalo govoriti, a to je problem nevažećih potpisa, gdje je Lovro Kuščević sam govorio da će nam ih pokazati, međutim nije', kazao je Bulj u Dnevniku Nove TV.

Tvrdi da ne provocira namjerno. 'Ja sam čovjek emocija. Nikada ne radim ništa namjerno. Uredno sam uvijek u Saboru kad god mogu biti. Zastupam stavove za koje me narod izabrao. I dokle budem u Saboru tako ću se boriti, bez obzira što oni mijenjaju poslovnik što su smanjili pravo govora, ali me to neće spriječiti da se borim bez obzira što je po prvi put u povijesti nekome dogodilo da dobije dva dana. Mene to neće zaustaviti. Ako su našli tu nišu da zaustave demokraciju, da izvrše udar na saborske zastupnike', pojašnjava Bulj.

Na pitanje bi li, da mu predsjednik stranke Božo Petrov, kaže da prestane s takvom retorikom, Bulj odgovara da će prestati kad mu 'njegov narod kaže'.

'Poštujem i uvažavam sve svoje kolege, ali da ću nekoga poslušati na način da sam poslušnik, nisam, ja sam emotivac', pojašnjava.

Što se tiče referenduma, Bulja kaže da će Most poduzeti sve korake. 'Podolnjak je ustavnopravni stručnjak i on će zasigurno poduzeti sve elemente. Most je i do sada po proceduri radio….Sigurno ćemo poduzeti sve da se ispoštuje volja građana, 400.000 ljudi, jer nismo dobili nikakvu relevantnu činjenicu o 40.000 nevažećih potpisa', tvrdi.

  • +4
Miro Bulj dijelio srca po Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje kako se osjećao kad ga je Andrej Plenković nazvao panjem, kaže kako nema problem kad ga netko iz Bruxellesa tako nazove. 'Nisam rođen pod staklenim zvonom. Nemam problem s ljudima, poglavito s onima koji su imali anemiju kad je bio Domovinski rat',