PORUKA S FILOZOFSKOG

Blokada se prekida ako Primorac ispuni zahtjeve

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 03.05.2009 19:32
  • Objavljeno 03.05.2009 u 15:01
Filozofski fakultet - crtež ministra Primorca

Filozofski fakultet - crtež ministra Primorca

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matić

Studenti Filozofskog fakulteta, koji okupljeni u Nezavisnu inicijativu za besplatno obrazovanje već dva tjedna blokiraju fakultet, spremni su prekinuti blokadu ako dobiju zadovoljavajuće jamstvo od ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca da će ispuniti njihov zahtjev da studiranje bude besplatno za sve koji ostvare pravo na redovni studij

Studenti su na današnjoj konferenciji za novinare ponovili da njihova borba za besplatno obrazovanje nije borba za vječne studente, što Bolonjski sustav studiranja i sam po sebi onemogućuje. Smatraju da su danas bliže svom cilju nego kada su blokadu započeli jer su dobili potporu velikog dijela javnosti koja je njihove ciljeve za jednakošću svih i protiv komercijalizacije obrazovanja prepoznala kao svoje.

S obzirom da je Senat Sveučilišta naložio fakultetima da sutra, u ponedjeljak, organiziraju nastavu, studenti ističu da će u slučaju bilo kakve represije pružiti pasivni otpor, a to znači da će sjesti na pod gdje se zateknu i čekati da ih odnesu van. 'S naše strane incidenata neće biti. Incidentne metode nisu naše metode. To je civilizirani prosvjed za obranu stečenih prava', poručili su studenti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!