ante letica

Bivši šef operative SOA-e objasnio zašto je zapravo protjeran hrvatski diplomat

22.11.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Bivši voditelj operacija u SOA-i Ante Letica komentirao je protjerivanje hrvatskog diplomata iz Srbije, te je rekao kako je to neprijateljska poruka Srbije protiv Hrvatskoj

'Nažalost, ovdje je poruka neprijateljska, jer ako se to radi, radi se u tišini, bez puno buke. Ovo je za Vučića potez za unutrašnje političke prilike gdje pokušava pokazati kako on vodi računa o sigurnosti Srbije', rekao je Letica na N1 Televiziji.

'Nakon onog debakla u Banjskom na Kosovu, Vučić je rekao da je Srbija izložena pritisku stranih obavještajnih službi, pa i hrvatskom, gdje je on najavio neke mjere', dodao je.

Letica smatra kako je Vučić patološki opsjednut Hrvatskom. 'Svaki put kad se Srbija nađe u nekoj nezgodnoj poziciji on izvlači neprijatelje u Hrvatskoj i onda se o tome u Srbiji razglaba. Moram naglasiti da je njegov važan suradnik, Vulin, maknut zbog veza s Rusijom, ali i organiziranim kriminalom', naveo je.

Hrvatska je, prema njegovu mišljenju, dobro reagirala te kaže kako ovo pokazuje da Hrvatska u Srbiji nema partnera. 'Vučić pokušava pokazati Srbiju kao nekoga tko je glavni u regiji i tko rješava probleme u regiji. I tako želi da se i Hrvatska ponaša prema Srbiji za što nema potrebe jer smo suverena država. Oni se pokušavaju etablirati kao neki šef i svaki put kad se u Srbiji dogodi nekakva nestabilnost odmah se nađu neki vanjski neprijatelji koji ne vole Srbiju, a to su prvo Hrvati, pa onda i Albanci', rekao je Letica.

Dodao je i da nema smisla da se tajnik veleposlanstva bavi obavještajnim radom. 'To je možda nekad bilo, ali u ovim novim momentima to više nije moguće', kazao je, dodavši da su zasigurno hrvatski diplomati pod posebnom paskom srpskih obavještajnih službi.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'