NOVE NEVOLJE ZA IZBORNIKA

Bilić: Ilićević možda neće biti spreman za Irsku

06.06.2012 u 15:26

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija već se udomaćila u Warki gdje su ih domaćini s oduševljenjem dočekali. No, bez obzira što je igračima na raspolaganju sav komfor, misli izbornika Bilića okrenute su Irskoj

Još je malo ostalo do prve utakmice Hrvatske na Euru. Prvi protivnik je Irska, a 'kockasti' se za važan ogled pripremaju u Warki. Iz Slavena Bilića, kada je govorio o domaćinima, 'med i mlijeko' teku u potocima. Oduševljen je dočekom, sa svim što je Hrvatsku dočekalo u Warki.

'Čak je i trava ošišana na visinu koja će biti u Poznanju i Gdansku. Imamo mir, koji nam je potreban, koji će nam dati i psihološku kondiciju'm kazao je Bilić.

Koliko je to visoka trava?
'Povisili su je nekoliko milimetara, malo će teren zbog toga biti usporen, ali prema naputku koji smo dobili, bit će zalijevan', kaže Bilić.

Na popisu ozlijeđenih pojavilo se novo ime.

'Iličević je zadobio udarac u list, boli ga, ne znamo još koliko će pauzirati. Ne bi trebalo biti dugo, ali nismo sigurni hoće li biti spreman za Irsku. On će do daljnjega trenirati odvojeno', rekao je Bilić.

Izbornik je zatvorio trening u petak, tada će riješiti pitanje prve momčadi za nedjeljni dvoboj s Irskom
'Svaki trening je važan, malo ćemo smanjiti intenzitet i trajanje treninga. Dosta ćemo razgovarati, zaustavljati, trening u četvrtak bit će udarni po intenzitetu. Kako se utakmica bude približavala, radit ćemo prekide, sve ide po planu', kazao je Bilić.

Još ne zna momčad, dvojbe se znaju. Pranjić ili Strinić, Vukojević ili Dujmović, Perišić ili Rakitić.
'Nisu dvojbe, nego opcije. Nije me nakon Osla zaboljela glava, imamo više mogućnosti. Opredijelit ću se za jednu koja bude dobra', kaže Bilić.

Niko Kranjčar uoči početka Eura riješio je pitanje novog kluba. Prelazi u Dinamo Kijev.
'Čestitam mu ako je sve riješeno, izabrao je velik klub. Za njega je odlično da ima kontinuitet, on bi u Dinamu Kijev trebao biti jedan od najboljih igrača, možda i najveća zvijezda, grad je fantastičan. Za njegovu karijeru to je pun pogodak. Što se tiče Eura, to bi za njega trebalo biti samo poticajno', kazao je Bilić.

Strane novinare zanimao je Jelavić, Bilićevo mišljenje o njemu.
'On je jedan od razloga zbog čega smo optimistični uoči Europskog prvenstva', rekao je Bilić.

Oduševljeni su naši reprezentativci prvim dojmovima u Warki. Smješteni su u pravu utvrdu, do njih se ne može, ali uvjeti su u hotelu Sielanka odlični.

'Lijepo smo dočekani, prijam je super, imamo sve što nam treba, to je najbitnije. Nismo došli ovdje uživati, već napraviti posao', kazao je Danijel Pranjić

Kada Pranjić kaže 'napraviti posao', što to znači. Nasmijao se
'Najviše bi me zadovoljilo da osvojimo Euro, ali sada razmišljamo samo o Irskoj. Bitno je da igramo dobar nogomet, da pokažemo da smo momčad, da dišemo kao jedan. Sve bi nas zadovoljilo da prođemo grupu, ali idemo korak po korak', rekao je Pranjić.

Upitan je koliko nedostaje Olić, koliko će Hrvatskoj značiti Eduardo, kojeg nije bilo na Euru u Austriji. Engleski kolega rekao je 'Brazilac u momčad', na što je Pranjić simpatično odgovorio.
'On igra za Hrvatsku, ne za Brazil. Svi znamo koliko je Eduardo dobar, koliko nam znači. A Olić će nam puno nedostajati, šteta što se ozlijedio', kazao je Pranjić.

Sve je sa strane slušao Eduardo, koji je također oduševljen dočekom u Warki.

'Osjećamo se kao kod kuće, travnjak je odličan, sada možemo biti koncentrirani na utakmicu', kaže Eduardo.

Irce, koji su okarakterizirani kao naši ključni protivnici, Eduardo odlično poznaje

'Svi igraju u Premiershipu, agresivni su, fizički spremni, borit će se devedeset minuta. Poznamo ih, branit će se, najvažnije je zabiti taj gol. Kad ga postignemo, bit će lakše', kazao je Eduardo, koji je biranim riječima govorio o Robbieju Keanu. Kazao da je igrač najviše klase.