zahtjev iz eu-a

Beroš o koronavirusu: Želimo pokazati da možemo i hoćemo koordinirati rad svih ministarstava zdravstva u Europi

29.01.2020 u 15:47

Bionic
Reading

Predloženi ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u srijedu da bi na zahtjev povjerenice za zdravlje EU-a, s obzirom na hrvatsko predsjedanje EU-om, trebao organizirati konferenciju o koronavirusu na ministarskoj razini, koja bi se mogla održati u petak ili ponedjeljak u Bruxellesu

Iako nema panike ni intenziviranja problematike oko koronavirusa, Beroš kaže kako je konferencija o suzbijanju širenja virusa potrebna kako bi bili spremni na sve moguće scenarije.

"Želimo pokazati da možemo i hoćemo koordinirati rad svih ministarstava zdravstva u Europi", rekao je Beroš novinarima. Sve stručne službe u Ministarstvu zdravstva trenutno su angažirane kako bi konferencija bila organizirana na vrijeme i na adekvatan način kako bi pokazali naše organizacijske sposobnosti, dodao je.

Beroš je u srijedu došao u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kako bi unio promjene u svojoj imovinskoj kartici koje su se dogodile u zadnje dvije godine, od kada je postao pomoćnik ministra zdravstva.

"Ja sam transparentan. Radi se o refinanciranju mojih kreditnih obaveza jer je Hrvatska liječnička komora omogućila u jednoj banci kredite po povoljnijim kamatama", kazao je okupljenim novinarima.

S obzirom da sam obnašao dužnost pomoćnika ministra manje sam vještačio na sudovima, stoga su moji prihodi smanjeni. Supruga je u imovinsku karticu stavila četvrtinu stana od 26 kvadrata u Španskom stečena nasljedstvom, u kojem ne stanujemo mi nego njezin brat, naveo je.

Nikakvih novih stanova i nekretnina više nemam, rekao je Beroš.

Upitan bi li pristao da ga se sigurnosno provjeri, Beroš je odgovorio kako je takvu provjeru prošao prije nekoliko mjeseci, prilikom javljanja na dužnost ravnatelja Uprave za bolnički sektor u Ministarstvu zdravstva.