NERVOZNI IL CAVALIERE

Berlusconi upao u program RAI-a i napao novinare

  • Autor: Drago Pilsel
  • Zadnja izmjena 25.11.2010 13:58
  • Objavljeno 25.11.2010 u 13:49
Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

Izvor: Reuters / Autor: reuters

Talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju nije se svidio smjer kojim je krenula televizijska rasprava o hitnoj situaciji komunalnog otpada u Napulju u utorak kasno navečer, tako da je nazvao RAI 3 i kritizirao rad novinara

Voditelj emisije 'Ballaró' Giovanni Floris ostao je zatečen bujicom Berlusconijevih kritika kojom je iznio vlastiti pogled na krizu otpada, ali i iskoristio priliku da se obračuna s kritičarima.

Bio je bijesan. Na dan kada se na ulicama Napulja pobrojalo oko 2.500 tona otpada, Il Cavaliere je navalio na novinara: 'mistifikator' i 'prepotentan', bile su samo neke od riječi prema Florisu u povišenom tonu premijera koji je kazao: 'Vi mislite da je RAI Vaša, ali znajte da je plaćaju svi Talijani.'

Voditelj je jedva dolazio do riječi. Berlusconi (koji 14. prosinca očekuje glasovanje o povjerenju u parlamentu) bio je izvan sebe i samo se derao: 'Vi ste obični mistifikatori i koristite tehniku koja kod mene ne prolazi: pitate, puštate predstavnike ljevice da odgovore, ali kada drugi moraju doći do riječi da repliciraju, mijenjate temu. To dobro znam, jer se u televiziju razumijem bolje nego vi', bio je uporan premijer koji je vlasnik tri analogne, više digitalnih mreža i nekih programa u inozemstvu.

Novinar Floris već se dulje nalazi na crnoj listi Silvija Berlusconija koji ga trpa na popis 'sijača laži', što je njegova klasična poštapalica za novinare koji ga kritiziraju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi