UPOZORENJE CRKVE

'Berlusconi šteti ugledu i budućnosti Italije'

24.01.2011 u 22:04

Bionic
Reading

Talijanski biskupi uključili su se u ponedjeljak u raspravu o skandalima premijera Silvija Berlusconija upozorivši ga da političari koji se nemoralno ponašaju štete ugledu države i njezinoj budućnosti

Kardinal Angelo Bagnasco rekao je da politički glib nosi i sjeme 'antropološke katastrofe' u kojoj mladi vide lak novac, moralno kompromitiranje i samoprodaju kao put prema uspjehu umjesto rada i postupanja po pravilima.

Bagnasco, predsjednik talijanske biskupske konferencije, u svom je govoru govorio o 'zabrinjavajućim oblacima nad Italijom', 'zamkama licemjerja' i 'moralnoj slabosti' koji se šire zemljom.

'Tko god prihvati javni položaj mora razumjeti trezvenost, osobnu stegu, osjećaj mjere i čast koji s njime dolaze', rekao je.

S obzirom na to da je Crkva najavila da će se Bagnascov govor odnositi na takozvanu 'aferu Rubby', nema dvojbe o kome je govorio iako kardinal nije imenom spomenuo premijera.

Silvio Berlusconi upleten je u novu seksualnu aferu, Rubygate, u kojoj ga tužiteljstvo Milana sumnjiči da je bio klijent maloljetne prostitutke Ruby podrijetlom iz Maroka te za zloporabu položaja.