Jelena Pavičić Vukičević

Bandićeva zamjenica: Ja sam svoju političku karijeru vezala za njega, ne razmišljam o kandidaturi za gradonačelnicu

28.02.2021 u 19:21

Bionic
Reading

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, koja će nakon iznenadne smrti Milana Bandića preuzeti upravljanje gradom, gostovala je u RTL-u Danas.

'Izuzetno teško je, 24 godine zajedničkog rada i profesionalnog puta sažeti u nekoliko rečenica. Imam osjećaj da mi se pred očima u proteklih jedan dan izvrtio cijeli život. Sjećam se svih naših kampanja svih uspjeha pa i nekih poraza', rekla je uvodno za RTL i nastavila odgovarajući na pitanje je li se mogla zamisliti u situaciji u kojoj se našla danas:

'Ne, gradonačelnik je bio redovit na kontrolama svoga zdravlja. No, s druge strane, znali smo da mu je zdravlje i ugroženo zbog mnogih bolesti od kojih je pobolijevao proteklih godina. Današnji smo dan iskoristili za organizaciju komemoracije koja će se održati u utorak i sprovoda, tako da danas se nismo posvetili temama koje Zagreb očekuju u iduća tri mjeseca. No, vjerujem da ćemo s tim razgovorima započeti već sutra'.

  • +43
U Gradskoj upravi otvorena je knjiga žalosti povodom smrti gradonačelnika Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Ponovila je i da će se sprovod održati u srijedu u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj. 'Danas smo i bili na groblju i u dogovoru s obitelji, mislim da smo odabrali jednu lijepo i prikladno mjesto za funkciju i veličinu osobe', rekla je i dodala da grobno mjesto nije u Aleji Velikana.

Upitana koji će joj biti prvi potezi, rekla je: 'Posla ima jako puno, no mi smo velika i dobro organizirana gradska uprava s 27 gradskim upravnih tijela, zavoda i službi. Naša je misija nastaviti tamo gdje je Milan Bandić stao. Mislim da mu to dugujemo, da to dugujemo našem gradu i svim našim sugrađanima. Cilj je sve one usluge i službe koje čine život u Zagrebu ugodnim ojačati, omogućiti svima koji imaju pravo na socijalnu skrb ili na bilo koju drugu uslugu da nesmetano mogu i dalje konzumirati te usluge. Svi smo u prvom razgovoru došli do zaključka da nam je činiti sve one aktivnosti koje bismo činili i inače u našem svakodnevnom životu kao da je gradonačelnik s nama.'

  • +17
Građani u Praškoj ulici pale lampione za preminulog gradonačelnika Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija

Upitana hoće li biti kandidatkinja na izborima, rekla je: 'Ja sam svoju političku karijeru vezala uz karijeru Milana Bandića i mislim da sam na taj način dala i odgovor da ne razmišljam o kandidaturi. S obzirom da se ovaj smrtni slučaj koji smo, zaista, svi teško prihvatili dogodio prije manje od jednog dana, dosad nije bilo prilike za takvu vrstu razgovora. Na nama je da sada najbolje organiziamo komemoraciju i sam sprovod i da se oprostimo od prvog čovjeka grada u proteklih 21 godinu. Nakon toga, bit će sasvim sigurno dovoljno vremena za razgovor o novim potezima'.

'Znam da građani Zagreba danas osjećaju možda jednu nesigurnost, ali ne trebaju se tako osjećati. Mi smo danas, doista, svih nas 2600, ali i sva trgovačka društva, ustanove, svi smo posvećeni cilju da naš grad i dalje normalno se razvija i normalno funkcionira, to je moja poruka. Mi to dugujemo našem gradonačelniku i duboko sam uvjerena da mi, niti ovoga puta nećemo ni na koji način ugroziti tu našu misiju', poručila je zaključno.