NA OTVARANJE SPOMENIKA TUĐMANU

Bandić kaže da ga je kardinal Bozanić osobno nagovorio da ne izlazi iz bolnice

19.12.2018 u 13:26

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otkrio je kako je razlog zbog kojeg ipak nije otišao na otvaranje spomenika Franji Tuđmanu poziv od kardinala Josipa Bozanića u kojem mu savjetuje da ne dođe na otvaranje

Gradonačelnik Bandić zajedno sa kardinalom Bozanićem susreo se s ravnateljima i ravnateljicama predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova. Tom prigodom kardinal je održao govor i božićnu čestitku, prenosi RTL.

Nakon izlaska iz bolnice gradonačelnik nastavlja obavljati svoju dužnost te posjećuje sve događaje u gradu. U svom je govoru rekao kako je Vladi predložio projekt majke odgajateljice u cijeloj Hrvatskoj jer je u državi kako on to kaže 'crna kuga'. Spomenuo je i svoj boravak u bolnici te istaknuo kako mu nije bilo lako jer prognoze nisu bile dobre, ali je utjehu i nadu pronašao u knjizi Ivana Goluba 'Najprije čovjek'.

Podsjetimo, Milan Bandić je završio u Klinici za plućne bolesti Jordanovac u kojoj mu je dijagnosticirana plućna embolija nastala zbog tromba, odnosno krvnog ugruška koji je ušao u plućnu arteriju i smanjio dotok kisika u pluća. Takav tromb nerijetko kreće iz vene na nozi, odnosno potkoljenice ili bedra. Iako je najavljivao kako će prisustvovati otvorenju spomenika Franji Tuđmanu, ipak je ostao u bolnici na liječenju.