SPORNA KANDIDATURA

Alka Vuica posvađala zelene

10.11.2009 u 16:19

Bionic
Reading

Nakon što je Zelena lista podržala Alku Vuicu kao svoga predsjedničkog kandidata, javili su se i Zeleni Hrvatske koji su se ogradili od toga poteza svojih kolega

'S obzirom na to da je percepcija javnosti nažalost takova da se sve zelene stranke svrstavaju pod jedan nazivnik - 'zeleni', dužni smo se na ovaj način, a nakon brojnih telefonskih upita i poziva, ograditi od Zelene liste i njezine podrške predsjedničkom kandidatu - Alki Vuici', kažu Zeleni Hrvatske.

Smatraju da je sramotno da Zelena lista omalovažava tako bitnu političku funkciju kao što je Predsjednik RH te predlaže i podržava tako nekvalificiranu i politički nebitnu i marginalnu osobu za tako odgovornu funkciju. Da je riječ o izboru pjevačice, možda bi se s njima i složili, ali zar u ovoj državi nije već dosta cirkusa?

Zeleni Hrvatske dio su koalicijske vlasti u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji i koaliraju sa strankom Branimira Glavaša HDSSB-om te se ograđuje od Zelene liste i njihovog apsurdnog stava koji očigledno među zelenim biračkim tijelom izaziva nevjericu i negodovanje.

Zeleni Hrvatske prepoznaju Vesnu Pusić kao najizglednijeg predsjedničkog kandidata, osobu s najvećim međunarodnim rejtingom i iskustvom, osobu više nego dovoljno stručnu i obrazovanu za tu funkciju, a kao najbitnije - osobu za koju se ne vežu nikakve afere i političke malverzacije.