OSUMNJIČENI ZA NAPADU U PARIZU

Akcija protiv islamista u Bruxellesu još traje

16.03.2016 u 12:07

Bionic
Reading

U Bruxelles još traje antireroristička akcija koja se povezuje s pariškim napadima u studenom. Ubijen je jedan muškarac, ali je potvrđeno da nije riječ o Salahu Abdeslamu kojega se sumnjiči za pariške napade. Ranjeno je četvero policajaca u akciji, među kojima je jedna francuska istražiteljica.

Traga se za dvojicom naoružanih napadača. Policija je zatvorila veće područje koje pretražuje od vrata do vrata. Belgijske vlasti su poručile da je zamalo izbjegnuta velika tragedija.

Raciju su izveli belgijski i francuski policajci, a belgijska je policija objavila fotorobot muškarca koji je tijekom jučerašnje protuterorističke operacije ranio četvoricu policajaca.

Jučer u poslijepodnevnim satima pokrenuta je belgijsko-francuska antiteroristička akcija u četvrti Forest, upadom u kuću u kojoj se skrivao jedan ili više osumnjičenih.

Glasnogovornik tužiteljstva Eric Van Der Sypt jučer je potvrdio kako se ne radi o Salahu Abdeslamu, ključnom osumnjičeniku za teroristički napad u francuskoj prijestolnici.