veliki rezovi

Zuckerberg dijeli 11 tisuća otkaza u Meti: Pročitajte što stoji u pismu zaposlenicima

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 09.11.2022 13:43
  • Objavljeno 09.11.2022 u 13:10
tportal

Izvor: EPA / Autor: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Baš kao što je bilo i najavljeno, Meta, kompanija koja između ostalog stoji iza Facebooka, danas je objavila da mora otpustiti oko 13 posto radne snage, što znači da će više od 11 tisuća ljudi dobiti otkaz

Nakon što je potvrdio da agresivno nastavlja investirati u metaverzum Mark Zuckerberg se suočio s negodovanjem investitora te padom tržišne vrijednosti kompanije Meta. Rješenje je, sudeći prema posljednjem potezu, stiglo u obliku značajnih kadrovskih rezova.

Danas prenosim neke od najtežih promjena koje smo napravili u Metinoj povijesti. Odlučio sam smanjiti veličinu našeg tima za oko 13 posto i otpustiti više od 11.000 naših talentiranih zaposlenika. Također poduzimamo niz dodatnih koraka kako bismo postali učinkovitija tvrtka smanjenjem diskrecijske potrošnje i produljenjem zamrzavanja zapošljavanja do prvog tromjesečja.

Želim preuzeti odgovornost za ove odluke i za to kako smo došli ovdje. Znam da je ovo teško za sve, a posebno mi je žao onih koji su pogođeni’, napisao je između ostalog Zuckerberg.

'Ne postoji dobar način za otpuštanja, ali nadamo se da ćemo vam sve relevantne informacije dostaviti što je prije moguće, a zatim učiniti sve što možemo da vam pomognemo u tome.

Svi će uskoro dobiti e-poruku koja će vas obavijestiti što ovaj otkaz znači za vas. Nakon toga svaki pogođeni zaposlenik imat će priliku razgovarati s nekim kako bi dobio odgovore na svoja pitanja', napisao je Zuckerberg.

Do ukidanja radnih mjesta došlo je jer se Meta suočava s nizom izazova u svom osnovnom poslovanju te se neizvjesno i skupo kladi na prelazak na metaverzum. Također se događa usred niza otpuštanja u drugim tehnološkim tvrtkama posljednjih mjeseci, kako taj sektor reagira na visoku inflaciju, rastuće kamatne stope i strahove od prijeteće recesije.

U rujnu je Meta imala više od 87.000 zaposlenih.

  • +60
  • +57

Meta Connect 2022

Izvor: Screenshot / Autor: Meta