JOŠ REZOVA

Smanjuju se troškovi? U Meti bi ovog tjedna mogao krenuti masivan val otkaza

07.11.2022 u 11:18

Bionic
Reading

Nakon što je prošlog mjeseca potvrdio da agresivno nastavlja investirati u metaverzum, Mark Zuckerberg se suočio s negodovanjem investitora i padom tržišne vrijednosti kompanije Meta. Rješenje je, sudeći prema izvješću, stiglo u obliku najave kadrovskih rezova

Facebookov vlasnik Meta u srijedu bi prema izvješću Wall Street Journala mogao početi s dijeljenjem otkaza. Kadrovski rezovi trebali bi zahvatiti tisuće tamošnjih zaposlenika, s time da bi ovaj potez bio prvi takve vrste u cijeloj povijesti Mete. Kompanija je krajem listopada, podsjetimo, objavila da ima više od 87.000 zaposlenih.

Metin je glasnogovornik odbio komentirati te je medije usmjerio prema prošlomjesečnim Zuckerbergovim komentarima o firminoj zaradi.

'U 2023. ćemo investicije usredotočiti na manji broj ključni područja u razvoju', napisao je Zuckerberg. 'To znači da će tijekom iduće godine neki timovi narasti, dok će drugi ostati isti ili se smanjiti.'

  • +60
Meta Connect 2022 Izvor: Screenshot / Autor: Meta

Metine su dionice ove godine pale za 73 posto, spustivši se na najmanju razinu od 2016., učinivši tehnološkog diva najgorim članom ovogodišnje liste Standard&Poor 500.