U KORAK S TRENDOVIMA

Želite napraviti prve korake u AI-ju? Krenite s ovim besplatnim tečajevima

02.03.2024 u 22:25

Bionic
Reading

Za koju godinu umjetna inteligencija bit će sveprisutna i nezaobilazna. Bolje je početi na vrijeme se pripremati za takav svijet

Svidjelo nam se to ili ne, na pragu smo razdoblja umjetne inteligencije. Puno je toga što treba naučiti i usvojiti kako bismo mogli držati korak s razvojem tehnologije i njenom primjenom u svakodnevnom životu.

Srećom, postoji više resursa koji nam u tome mogu pomoći.

Bez obzira na to želite li samo brzo proučiti što se događa, koristiti umjetnu inteligenciju na osobnoj razini ili se spremate poslovanje svoje tvrtke podići na novu razinu, evo nekoliko besplatnih tečajeva koje svakako trebate uzeti u obzir.

Intro to Generative AI

Možete svladati osnove razvoja umjetne inteligencije za manje od sat vremena besplatnim tečajem Intro to Generative AI na platformi Codeacademy.

Naučit ćete osnove o tome kako se umjetna inteligencija koristi za generiranje sadržaja, različite vrste generativnih tehnologija i kako se generativna umjetna inteligencija uklapa u širi ekosustav umjetne inteligencije.

Introduction to ChatGPT

Besplatni tečaj na platformi edX naučit će vas u nekoliko sati sve što trebate znati o korištenju ChatGPT-ja za generiranje sadržaja.

Na raspolaganju su tri modula, od početka rada s tom tehnologijom, preko prilagođavanja njezinih značajki, do iskorištavanja naprednih funkcionalnosti i integracije ChatGPT-ja s vanjskim uslugama.

Naučit ćete i kako graditi vlastite chatbotove.

Career Essentials in Generative AI

Microsoftov i LinkedInov besplatni tečaj će vam u četiri sata pokazati razne načine na koje možete automatizirati rad i kako koristiti značajku Copilot u Microsoftovim aplikacijama kao što su Word, Excel i Outlook.

Tu su i moduli o etici umjetne inteligencije i kako dobiti bolje rezultate pretraživanja pomoću nje.

AI For Everyone

Coursera ima besplatan tečaj u trajanju od sedam sati, namijenjen ljudima koji nisu naročito upućeni u tehnologiju, u sklopu kojeg možete doznati kako se strojno učenje i znanost o podacima mogu koristiti za rješavanje problema povezanih s poslom.

Nudi i korisne strategije za odabir i implementaciju projekata temeljenih na umjetnoj inteligenciji, kako izgraditi tim za umjetnu inteligenciju i koji bi vam alati mogli zatrebati.

AI For Business Specialization

Besplatan tečaj specijalizacije za poslovanje Sveučilišta u Pennsylvaniji donosi oko 40 sati materijala uz pomoć čega biste trebali razumjeti kako se veliki podaci, umjetna inteligencija, strojno učenje i druge tehnologije mogu koristiti za učinkovitije poslovanje, s posebnim naglaskom na marketing, financije i ljudske resurse.

Do kraja tečaja moći ćete izgraditi vlastite algoritme i etično ih koristiti da biste bili bolji od konkurencije, piše Fast Company.