APPLE ARCADE RECENZIJA

Zaigrali smo Grindstone - brutalnu i šarenu slagalicu stvorenu za iPhone

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 27.10.2019 07:55
  • Objavljeno 27.10.2019 u 07:55
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Capy Games

Što god mislili o modernim slagalicama u kojima slažete nizove, bojama prezasićeni Grindstone vas neće ostaviti ravnodušnima

Slagalice u kojima uparujete predmete po bojama kako biste stvorili čim veći niz nisu ništa novo - brojni razvojni studiji uključujući i divove poput Kinga ovakve igre razvijaju i usavršavaju godinama. Što onda u cijeloj priči može napraviti studio najpoznatiji po pikseliziranoj fantastici Sword & Sworcery? Istesati zanat na igrama Critter Crunch i Might and Magic: Clash of Heroes te stvoriti naslov koji sve elemente zarazne mobilne slagalice stavlja u vrlo probavljiv format.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Capy Games

Grindstone vas trpa u ulogu Jorja, ratnika sa sjevera koji trbuhom za kruhom kreće u opasni uspon uz planinu Grindstone gdje tamaneći lokalnu faunu nastoji sakupiti dovoljno novca za prehraniti obitelj. Cilj Grindstonea je povezivati nizove raznobojnih čudovišta u nizove te ih povezivati u čim dulje nizove Igra pored raznobojnih kreatura koje Jorj ubija jednim prolazom protiv igrača stavlja i otpornije monstrume koji je moguće ubiti samo ako prije što povežete niz u njih narežete određeni broj manjih čudovišta.

Svaka razina ima broj kreatura koje je potrebno ubiti da bi se omogućio prolaz dalje, a na vama je želite li ostati dulje da biste sakupili dodatne bonuse kojima je moguće kupovati specijalnu opremu. Čim više vremena provedete na razini nakon što ste 'odradili' kvotu, čudovišta postaju agresivnija, a vaše šanse da izađete živi postaju sve manje.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Capy Games

Ova kombinacija rizika i nagrade definitivno spada među Grindstoneove adute, s obzirom da, iskreno, nisam dugo igrao slagalicu u kojoj povezujem raznobojne elemente u niz i koja stvara osjećaj napetosti. Ispred svega ovoga, naravno, stoji vrhunska animacija i vrlo dobro dizajnirani zvuk koji cijeloj priči daje sirovu i epsku atmosferu kombiniranu sa neočekivano šarenim i šaljivim vizualima atmosferu. Grindstone definitivno nije jedna od igara koje sebe smatraju ozbiljno, što je prilično dobra stvar uzmemo li u obzir da cijeko vrijeme krčite kroz horde slatkih i vrlo agresivnih beštija.

Svi ovi elementi Grindstone pretvaraju u vrlo zabavno i imerzivno iskustvo koje je jako teško zanemariti, pogotovo u vrlo dostupnom mobilnom formatu. Riječ je o vrlo lijepoj i vrlo zabavnoj kontribuciji Apple Arcadeu koju će, vjerujem, mnogi igrati puno dulje nego što ikome žele priznati.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Capy

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!