'preview page'

Vidi pa idi: Najnovija nadogradnja za Chrome na Androidu dramatično će olakšati surfanje

11.03.2021 u 13:44

Bionic
Reading

Dugim pritiskom na poveznicu korisnici će moći vidjeti malu sliku stranice na koju planiraju otići, što će mnogi internauti i te kako cijeniti

Chromeova aplikacija za Android korisnicima odsad omogućava kratki pogled na web stranicu prije nego što ju posjetite, pišu iz 9to5Googlea. Značajka se aktivira putem nadogradnje na verziju 89 putem Googleovog servera, a moguće joj je pristupiti dugim pritiskom na poveznicu i nakon toga biranjem opcije 'Preview page'. Značajka je trenutno dostupna samo na Androidu.

Riječ je o vrlo maloj ali vrlo korisnoj nadogradnji uz pomoć koje korisnik može lako pregledati sadržaj web stranice bez napuštanja trenutne stranice.

Sitna ali bitna nadogradnja

Najnovija nadogradnja za Chrome je, premda korisna, nešto što smo već vidjeli u drugim preglednicima. Safari i Edge na iOS-u istu stvar rade već jako dugo, s tim da niti jedan od programa ne traži dodatno petljanje po izborniku kao što je to u slučaju Chromea.

Chromeova podrška za kratki uvid u poveznice na Androidu već je dugo najavljivani projekt, a prve znakove funkcionalne verzije primjetili su XDA Developers u prosincu 2018. Sad je, čini se, mogu koristiti svi korisnici Googleovog preglednika na Androidu.