VEĆE JE BOLJE?

Nisu zadovoljni prodajom: Apple srezao proizvodnju iPhonea 12 mini

11.03.2021 u 09:41

Bionic
Reading

Američki je proizvođač, sudeći prema najnovijem izvješću, reducirao broj planiranih iPhonea 12 mini, dok je dio proizvodnje dijelova prebacio na skuplje i puno popularnije modele

Apple je navodno srezao proizvodnju iPhonea 12 mini. Nikkei izvještava da će kompanija u prvih šest mjeseci fiskalne godine isporuku minijaturnih iPhonea smanjiti za čak 70 posto manje od planiranog. Apple je čak navodno rekao dostavljačima da smanje proizvodnju dijelova za 'mini' te da proizvodne kapacitete prenamijene na iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, prenosi Engadget.

Zanimljiva strana priče je da Apple, čak uz rezove, proizvodi više iPhone uređaja nego u 2020. Nikkei predlaže da kompanija planira proizvesti 75 milijuna smartfona u prvih šest mjeseci 2021., odnosno 230 milijuna sveukupno - stvorivši porast od 11.6 posto. Ovim potezom američki proizvođač nastoji spriječiti potencijalnu nestašicu dijelova koju će prouzročiti eventualni ekonomski oporavak (i više ljudi koji će odjednom razmišljati o novom smartfonu iz Applea).

Ovo izvješće potvrđuje špekulacije da se 5.4-inčni iPhone 12 baš i ne prodaje. Premda je iPhone 11 godinu stariji od iPhonea 12, on nudi bolju bateriju od iPhonea 12 mini i košta oko 100 eura manje. S obzirom da puno kupaca preferira veće ekrane, svi navedeni razlozi za preskakanje iPhonea 12 mini prevagnuli su njegove potencijalne prednosti, kao i Appleove nade o boljoj prodaji.

  • +14
iPhone 12 i iPhone 12 mini Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple