POVRATAK OTPISANIH

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 vraća se iz mrtvih, radi ga posve drugi studio

05.09.2023 u 12:20

Bionic
Reading

Dugo iščekivani nastavak RPG-a o vampirima ima burnu povijest, no konačno bi trebao stići iduće godine

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 izdigao se iz dubina razvojnog pakla, dvije godine nakon što se Paradox Interactive razišao s bivšim studijem iza igre, Hardsuit Labs, te samim time odgodio izlazak na neodređeno vrijeme.

Izdavač je od tada angažirao tvorce Dear Esther i Everybody’s Gone to the Rapture, The Chinese Room, kako bi nastavio rad na nastavku RPG-a iz 2004. Bloodlines 2 bi, tim rečeno, trebao izaći iduće godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: The Chinese Room / World of Dakness / Paradox Interactive

Chinese Room je zadržao neke od izvornih koncepata, dok je ostatak izbacio kako bi igru pretvorio u vlastitu viziju. Okruženje smješteno u današnji Seattle je preživjelo, kao i dio art direkcije.

Međutim, kreativni direktor Alex Skidmore rekao je za PC Gamer da igra sada ima 'novu bazu koda s različitim mehanikama igranja i RPG sustavima.' Igrat ćete kao stariji vampir koji se budu u novom svijetu punom opasnosti i besmrtnika koji mu možda ne žele baš najbolje.

Ovakva igra potpuno je nova vrsta izazova za Chinese Room koji je, podsjetimo, do sad uglavnom radio atmosferične simulatore hodanja prožete tajnovitošću. Kao i njihov najnoviji projekt, Chinese Room se skoro raspao 2017. zbog problema s financiranjem prije nego što ih je preuzeo Sumo Digital, kompanija koju je nešto kasnije kupio Tencent.

Kakve ćemo vampire susresti pod režijom Chinese Rooma još nije poznato, no jedna stvar je sigurna – više informacija o igri saznat ćemo u siječnju iduće godine.