STIR KINECT

Upoznajte stajaći stol koji će vas držati zdravi(ji)ma

09.06.2014 u 06:51

Bionic
Reading

Stir Kinetic Desk je stajaći radni stol, kojeg je moguće postaviti u različite pozicije - no uz smart funkcionalnosti. Stol uči korisnikovo ponašanje i prilagođava različite parametre upravo njemu, a komunicira putem bežične veze i pruža uvid u potrošene kalorije i vrijeme u svakom položaju. Može čak i 'razgibavati' korisnika u 'breathing' modu rada

U kompaniji su se vodili osnovnim principom da se ljudsko tijelo mora micati te da je uredski posao obično nešto što čini posve suprotno od toga. Rješenje vide, a kako drugačije nego u njihovom proizvodu Stir Kinetic Desk. Mnogi zdravstveni stručnjaci čak smatraju da je duže sjedenje po štetnosti usporedivo s pušenjem.



Za razliku od IKEA podesivog stajaćeg stola koji košta kakvih pet tisuća kuna, Stir Kinect košta četiri puta više - no istovremeno pruža i više funkcionalnosti. U njemu je smješten kontrolni centar s ekranom osjetljivim na dodir, Bluetooth i Wi-Fi povezivost, zasebni odjeljci s USB i strujnim priključcima. Pripadajući softver uči od korisnikovih uzoraka ponašanja i postupno se prilagođava, imajući na umu i zdravlje korisnika. Tako na vrijeme podsjeti korisnika da se predugo nalazio u određenom položaju i sl.

Kinetic Desk je moguće povezati i s fitness tracker uređajima poput Fitbita, a kompanija želi proširiti liniju sličnih smart uređaja.