JESENJE VRIJEME

U utorak ujutro stižu novi grmljavinski pljuskovi

16.09.2013 u 12:30

Bionic
Reading

U utorak ujutro posvuda će biti promjenjivo i pretežito oblačno uz kišu i jače grmljavinske pljuskove. Najmanje oborina bit će na krajnjem jugu Hrvatske. Popodne i prema kraju dana slijedi prestanak oborina i postepeno razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova koji će donijeti hladniji zrak. Na Jadranu će slab do umjeren jugozapadnjak na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na umjerenu buru s jakim udarima, a južnije na umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti bit će od 8 do 13, a na Jadranu od 14 do 19 stupnjeva Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 15 do 20 te od 19 do 25 Celzija na Jadranu

U srijedu će jutro u unutrašnjosti biti pretežno sunčano, ali svježe. Popodne će se u unutrašnjosti djelomice do potpuno naoblačiti, no prevladavat će suho; tek ponegdje je moguća koja kap kiše. Na Jadranu pretežno sunčano cijelog dana. U noći na četvrtak stižu naoblačenje i kiša sa sjeverozapada. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu slabi do umjereni, na sjevernom dijelu i jaki jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 16 Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 18 do 23 te od 20 do 25 Celzija na Jadranu.

U četvrtak prijepodne bit će posvuda pretežno oblačno s kišom, osobito u unutrašnjosti, a na Jadranu će biti manje kiše i više sunca. Popodne slijedi postupan prestanak oborina i razvedravanje. U unutrašnjosti će vjetar biti slab i promjenjiva smjera. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjerena bura, a južnije će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 15 do 22 Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 18 do 21 te od 22 do 27 Celzija na Jadranu.

Do kraja tjedna u unutrašnjosti se očekuje promjenjivo oblačno, ali pretežno suho vrijeme, dok će na Jadranu prevladavati promjenjivo, ali više sunčano vrijeme. Vjetar uglavnom slab do umjeren. Temperatura zraka bez veće promjene.