#HTday NA FER-U

U utorak svi na FER: Troje bivših ferovaca otkriva vam kako je to raditi za Hrvatski Telekom

  • Autor: tportal
  • Zadnja izmjena 03.05.2019 12:44
  • Objavljeno 03.05.2019 u 12:44
Bivši ferovci Goran Car, Ana Pauzar i Ivan Uremović gostovat će na FER-u i studentima govoriti o prednostima zapošljavanja na HT-u

Bivši ferovci Goran Car, Ana Pauzar i Ivan Uremović gostovat će na FER-u i studentima govoriti o prednostima zapošljavanja na HT-u

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Kako je to biti ferovka u menadžmentu velike telekomunikacijske kompanije? Kako se kreira online korisničko iskustvo, zašto je virtualizacija ključna za stvaranje telekoma budućnosti i kako je ekipa predvođena ferovcem napravila prvi 5G pilot u Hrvatskoj? Na sva ta i druga pitanja dobit ćete odgovore u u utorak, 7. svibnja u 17 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Prije no što su pronašli posao na Hrvatskom Telekomu, Ana Pauzar, Goran Car i Ivan Uremović, svi su oni studirali na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva. Kako im je bilo, što im je to značilo, koliko im to iskustvo pomaže u današnjem poslu, kao i što današnji ferovci mogu očekivati od tvrtke kakva je HT, o tome će biti riječi na ovogodišnjem ovogodišnjem #HTDayu, zakazanom za utorak, 7. svibnja u Sivoj vijećnici fakulteta. Svi su studenti dobrodošli, samo se moraju prijaviti na vrijeme.

HTDay održat će se u utorak u 17 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta  eklektronike i računarstva

HTDay održat će se u utorak u 17 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta eklektronike i računarstva

Izvor: Promo fotografije / Autor: HT

Bivša ferovka Ana Pauzar danas je direktorica online poslovanja HT-a. Ona će bivšim kolegama otkriti kako joj je studij na FER-u pomogao u vođenju međunarodnih projekata te radu sa startup scenom i organiziranjem prvog HT-ovog Hackathona. Isprilčat će i priču o tome kako je njezin tim sudjelovao u kreiranju jedinstvenog online korisničkog iskustva – razvoju mobilne aplikacije s više od milijun aktivnih korisnika za cijelu Deutsche Telekom grupu.

Razmjena znanja otvara brojne prilike

'Logičko promišljanje i predviđanje sljedećeg koraka nešto je čemu nas FER uči. Upravo takvo promišljanje, uz poznavanje potreba korisnika, osnova je za razvoj bilo kojeg digitalnog proizvoda ili projekta. Oni koji na najviše načina predvide sve moguće opcije i potencijalne sljedeće korake u prilici su razviti najbolje proizvode', kaže Pauzar koja će studentima pojasnit što to HT može ponuditi ferovcima.

Ana Pauzar, direktorica online poslovanja HT-a

Ana Pauzar, direktorica online poslovanja HT-a

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Naši su stručnjaci među prvima iskušavali mogućnosti AI-a, VR-a, machine learninga. Takve mogućnosti nažalost ne možete očekivati u manjim kompanijama s manjim resursima i investicijskim potencijalom. Nadalje, rad u međunarodnoj kompaniji omogućava pristup međunarodnoj tehnološkoj zajednici i, ne samo praćenje, već i kreiranje trendova. Razmjena rješenja i znanja s kolegama koji rade u brojnim DT kompanijama diljem svijeta otvara nam brojne prilike, ne samo da čujemo što i kako drugi rade, već i da plasiramo naše ideje i projekte na druga tržišta', kaže Pauzar.

Iskustvo koje se isplati steći

Goran Car, direktor HT-ovog Sektora za jezgrenu mrežu i servisne platforme, ferovcima će pak govoriti o softverski definiranim mrežama, budućoj tehnološkoj arhitekturi telekom sustava i jednom od najinovativnijih europskih projekata virtualizacije jezgrene mreže.

'Što se hrvtaskog tržišta tiše, pa i šire, HT ima najnaprednije i najsloženije projekte i najkvalitetniju tehnologiju', kaže Car. 'To je tehnološki izazovno područje za one koji žele naučiti i upoznati veliku količinu sustava, iskustvo koje se isplati steći.'

Direktor programa za modernizaciju radijske pristupne mreže Ivan Uremović govorit će o najvećem projektu modernizacije radijske pristupne mreže te o prvom 5G pilotu u Hrvatskoj. Od njega će se iz prve ruke moći saznati koliko antena sadrži 5G jedinica, kako će 5G mreža omogućiti razvoj novih usluga, što to znači za prijenos podataka te kakve to veze ima s IoT-om i pametnim gradovima.

Današnji ferovci imat će priliku raditi u 5G okruženju

'Kao student FER-a bio sam ponosan na reputaciju fakulteta koju ovaj fakultet nosi i na znanja koja sam tamo stekao. U to vrijeme oko nas je bila druga generacija mobilne telefonije', prisjeća se Uremović. 'Današnji ferovci imat će priliku raditi u 5G okruženju. Veliki je to izazov jer je riječ o najvećoj tehnološkoj novosti u ovom desetljeću i investiciji vrijednoj kao pola Pelješkog mosta. HT ulaže više od milijarde kuna u projekt kojim će se modernizirati 2400 odašiljača diljem Hrvatske i tako omogućiti razvoj digitalnog društva.'

Bivši ferovci Ana, Ivan i Goran bit će dostupni i nakon predavanja pa će se od njih iz prve ruke moći saznati sve o praksama i mogućnosti zapošljavanja u Hrvatskom Telekomu. Prijava za predavanje je obavezna, a posjetitelji sudjeluju i u nagradnoj igri u kojoj se dijeli ulaznica na ovogodišnji IoT forum.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!