dva dana kreative

Počeo je HACK IT DAYZ: Najveći hackathon Hrvatskog Telekoma

24.11.2018 u 10:00

Bionic
Reading

Kandidatni imaju jedan dan za smišljanje i dizajniranje projekta vezanog uz tematiku 'Budućnost video komunikacije' Natjecatelja je mnogo, atmosfera je više nego pozitivna, a za razliku od prošlogodišnjeg HACK IT-a, događaj ovoga puta ima i konferencijsku stranu

HACK IT DAYZ iz godine u godinu izgleda sve bolje i bolje. Već tradicionalni hackathon Hrvatskog Telekoma u 2018. okuplja natjecatelje i stručnjake iz cijele zemlje, a tematika je budućnost video komunikacije. Devet timova će se tako nadmetati za prestižnu nagradu od 30.000 kuna i priliku za sudjelovanje u dvodnevnoj radionici 'Acceleration & design thinking' u hub:raumu (Krakow, Poljska).

Kultura, inovacija i napredne tehnologije na jednom mjestu

Ovogodišnji Hackathon odvija se u prostorima Visokog učilišta Algebra, a jedan od razloga je i dobrodošli novitet - konferencija o utjecaju STEM-a na moderno društvo, tehnološke trendove i konačno - kulturu.

'Jako mi je drago što HACK IT i ove godine prati vrlo modernu tematiku i tehnološke trendove' rekao je dr.sc. Leo Mršić, direktor Algebre i Prodekan za istraživanje i razvoj Algebra LAB-a. 'Premda ovogodišnja tema možda nije bliska najširoj javnosti, nipošto ne smijemo zanemariti njezin visok potencijal' nastavio je.

Ovogodišnji Hackathon odvijat će se tijekom cijelog vikenda, a prisutni će moći pratiti i niz zanimljivih predavanja usko vezanih uz samu temu natjecanja. Predavači dolaze iz renomiranih kompanija i ustanova, a teme se bave utjecajem ere tehnološkog napretka na život, poslovanje, društvo i svakodnevicu.

Sve ovo objedinjuje natjecateljski duh, pozitivna atmosfera i prilika za nova saznanja, koncepte i konačno - networking i (u slučaju natjecatelja) vrlo atraktivne nagrade

. Za više informacija o HACK IT HACKATHONU, kao i raspored predavanja, posjetite službenu web stranicu HACK IT DAYZ.

  • +9
HACK IT DAYZ atmosfera Izvor: tportal.hr / Autor: tportal