NOVA ZNAČAJKA

Sviđa vam se pjesma s TikToka? Moći ćete je izravno dodati na Spotify

16.11.2023 u 11:12

Bionic
Reading

Kineska aplikacija za kratke video formate sve je važnija kad je riječ o otkrivanju novih izvođača i formiranju glazbenih top ljestvica

TikTok pokreće suradnju sa servisima za streaming glazbe, među kojima su Spotify, Amazon Music i Apple Music.

Radit će s njima na novoj značajci koja će omogućiti izravnu pohranu u željenu aplikaciju za streaming glazbe pjesama u video zapisima koje TikTok korisnici objavljuju.

Kineska aplikacija za kratke video formate sve je važnija kad je riječ o otkrivanju novih izvođača i formiranju glazbenih top ljestvica. Spotify je ranije ove godine redizajnirao svoju aplikaciju kako bi, po uzoru na TikTok, uveo feedove kratke forme za otkrivanje za glazbe i podcasta.

Nova TikTokova značajka Add to Music App trebala bi se početi pojavljivati kao dugme s natpisom Add Song pored naziva zapisa na dnu videa u feedu For You. Moći ćete spremiti pjesmu na aplikaciju za streaming glazbe po vašem izboru i odabrati koji servis ćete postaviti kao zadani.

Zasad samo SAD i Velika Britanija

Što se tiče Spotifyja, korisnici TikToka u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu moći će spremati pjesme na svoj popis za reprodukciju Liked Songs. Osim postavljanja pri prvoj interakciji, novu značajku bit će moguće pronaći i na stranici postavki pod Music. S vremenom će biti dostupna i u drugim državama, najavljuju u Spotifyju.

Nakon što je uključite, moći ćete kucnuti dugme Add to Spotify na TikToku kad god naletite na nešto što vam se sviđa i ponovno to poslušati u sklopu vašeg feeda For You. Bit će uključena i u stranicu izvođača Sound Detail.

Slična funkcionalnost također će biti dostupna za slušatelje Amazon Musica, također u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu. U ovoj aplikaciji, pjesme će biti dodane na popis za reprodukciju TikTok Songs ili drugi popis za reprodukciju po vašem izboru.

Značajka će biti ograničena na članove servisa Prime i korisnike Amazon Music Unlimited, dok će Spotify podržavati i korisnike koji plaćaju, i one koji ne plaćaju njegove usluge. Apple Music će ju nuditi samo pretplatnicima.

Kako bi pokrenuli značajku, morat ćete ažurirati aplikaciju TikTok i aplikacije za streaming glazbe na najnovija izdanja. Za Spotify u navedenim državama već je dostupna u aplikacijama za operativne sustave Android i iOS.

TikTok je već bio partner u drugim glazbenim projektima. Prošli mjesec, na primjer, udružio se s Billboardom kako bi pokrenuo ljestvicu 50 najboljih pjesama.

Ranije ove godine pokrenuli su novi program za prepoznavanje umjetnika u usponu u glazbenoj industriji. Također su ponudlili umjetnicima mogućnost da pokažu svoj talent u glazbenom natjecanju uživo u kolovozu i rujnu, piše Tech Crunch.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.