APLIKACIJE

Stigla je mobilna verzija Google Tasksa, evo o čemu se radi

06.05.2018 u 13:22

Bionic
Reading

Najnoviji dodatak Googleovom paketu jednostavna je aplikacija za produktivnost koja, za razliku od brojnih konkurenata, prije svega želi ponuditi jednostavnost

Nakon dolaska novog Gmaila stigao je i njegov mali dodatak u obliku organizacijske aplikacije Tasks. Google Tasks u cijelosti je integriran u ostatak Googleovih alata, što znači da ste relativno pokriveni što se tiče sinkronizacije između nekoliko različitih uređaja.

Također valja naglasiti da, premda značajka postoji već deset godina, ovo je prvi put da ju je Google pretvorio u samostojeću aplikaciju.

Jednostavnost prije svega

Google Tasks funkcionira kao i svaka druga organizacijska aplikacija, samo što je u cijelosti integriran sa ostatkom Google alata. Vi navedete stvari koje morate napraviti i svaki put kada nešto obavite, samo otvorte app i tapnete na kvačicu. Tasks pored sinkronizacije putem Google profila podržava izradu različitih listi zadataka, kao i njihovo arhiviranje i brisanje.

  • +2
Šest korisnih značajki Gmaila koje bi svi trebali koristiti Izvor: Screenshot / Autor: Google

Naravno, sve zadatke je moguće rasporediti po danima i satima, natjerati ih da vas na vrijeme podsjete da morate nešto uraditi i tako dalje. Čak ih je moguće generirati iz mailova ili čak iz jednog zadatka napraviti mapu sa nekoliko podzadataka.

Svaka od navedenih stavki je izuzetno dostupna, što znači da ne morate kopati po sto izbornika da biste ju dosegli.

Dizajn i praktičnost

Material dizajn Google Tasksa garantira nekoliko vrlo bitnih značajki. Kao prvo, sve je kirurški čisto. Kombinacija plave, bijele i crne osigurava korisniku da vidi bitne elemente minimalističkog sučelja bez prevelikih vizualnih smetala. Upravo zbog toga ovaj nenametljivi app savršen je za brzu izradu popisa, kao njihov vrlo brzi pregled.

Sve što preostaje je pitanje: treba li vam solidna organizacijska aplikacija ili već imate nešto bolje?

Redizajnirani Gmail Izvor: Screenshot / Autor: Google

Ako ga želite isprobati, Google Tasks je dostupan na iOS-u i Androidu.