NOVE ZNAČAJKE

Stalno ste u WhatsAppu? Nova opcija mogla bi vam olakšati život

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 25.08.2020 12:51
  • Objavljeno 25.08.2020 u 10:55
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Heline Vanbeselaere/Reporters / Sciencephoto / Profimedia

Popularna aplikacija aplikacija za operativne sustave Android i iOS bi trebala dobiti novu upravljačku ploču putem koje ćemo moći određivati kako i za što koristi memoriju za pohranu

U aplikaciju WhatsApp uskoro stiže više novih značajki pomoću kojih bi trebalo biti lakše upravljati korištenjem memorije za pohranu na vašem uređaju.

Ta bi aplikacija za operativne sustave Android i iOS, naime, trebala dobiti novu upravljačku ploču putem koje ćemo moći određivati kako i za što koristi memoriju za pohranu.

Pri vrhu će se naći traka s prikazom podataka o tome koliko memorije WhatsApp koristi za medijske datoteke (recimo, preuzete fotografije, audio i video zapise), kao i koliko su memorije zauzele druge datoteke.

Također ćete moći vidjeti koliko je memorije ukupno trenutno zauzeto i slobodno, kako bi lakše odlučili je li vrijeme za veliko čišćenje.

Uz to, označit će vam naročito velike datoteke (obično je riječ o video zapisima) kako bi mogli to brže obaviti i osloboditi memoriju bez uklanjanja fotografija.

U prikaz će biti uvršteni i podaci o tome koliko memorije zauzimaju pohranjeni razgovori.

Nova upravljačka ploča zasad nije spremna za testiranje pa bi njen izgled i funkcionalnosti mogli biti drukčiji jednom kad ju u WhatsAppu upogone, piše Tech Radar.