VIŠE PIKSELA, VIŠE SVJETLINE

Sony Mobile otkrio perjanicu XZ Premium - prva uz 4K HDR zaslon!

27.02.2017 u 12:14

Bionic
Reading

Sony Mobile je iskoristio ovogodišnji Mobile World Congress kako bi otkrio tri nova pametna telefona iz serije X, Xperia Ear 'Open-style' koncept te Xperia Touch, neobičan Android projektor s multitouch mogućnosti

Za potrebe mobilnog tržišta, Sony je pojačao svoju ponudu u segmentu top modela i srednjem segmentu, modelima Xperia XZ Premium, Xperia XA1 i XA1 Ultra. 'Nastavili smo unaprijeđivati i transformirati naš portfolio smartphonea s čvrstim fokusom da pružimo najnapredniju tehnologiju u elegantno dizajniranim proizvodima. Bilo da je riječ o memory-stacked sustavu kamere sposobnom za super slow motion snimanje ili prvom 4K HDR zaslonu smartphonea na svijetu, pružamo iskustva s kojima se korisnici mogu emotivno povezati kao nikada prije', izjavio je Hideyuki Furumi, izvršni potpredsjednik za globalnu prodaju u Sony Mobile Communications.

Xperia XZ Premium prvi put predstavlja Sonyjev novi Motion Eye sustav kamere, koji omogućava napredne opcije i fotografije izvrsne kvalitete, a ima i prvi 4K HDR zaslon na svijetu (5,5 inča). Motion Eye kamera omogućava snimanje i reprodukciju 960fps super slow motion videa - četiri puta sporije nego na bilo kojem drugom smartphoneu. Xperia XZ Premium će biti globalno dostupan u boji kroma i crnoj boji od kasnog proljeća 2017.


Naslanjajući se na uspjeh prošlogodišnjih Xperia XA modela, Xperia XA1 i XA1 Ultra s velikim 6-inčnim zaslonom imaju prekrasan bezgraničan dizajn za zaslonima od ruba do ruba, poručuje Sony Mobile. Oba će nadmašiti očekivanja od kamere s vrhunskim specifikacijama stražnje kamere, koje uključuju 23 MP senzore i sposobnosti snimanja u uvjetima lošeg osvjetljenja, dok je XA1 Ultra dizajniran posebno za ljubitelje selfieja i ima izvrsnu 16 MP prednju kameru.

Što se pak tiče Xperia Touch projektora, on u mnogočemu predstavlja pravu revoluciju u svijetu projektora. Ovaj uređaj bilo koju ravnu površinu pretvara u 23-inčni HD zaslon osjetljiv na dodir. Samo sučelje je, riječima tvrtke, brzo, fluidno i responzivno na fizički dodir. Stvar je bilo moguće izvesti korištenjem Sonyjeve SXRD tehnologije projekcije te kombinacijom infracrvenog svjetla i detekcije u stvarnom vremenu pri 60fps.

Xperia Touch isporučivat će se u Europi putem odabranih maloprodajnih mreža i Xperia Storea online u odabranim zemljama od proljeća 2017., s preporučenom maloprodajnom cijenom od 1.499 EUR.

Xperia Ear 'Open-style' KONCEPT je sljedeća generacija Xperia pametnih proizvoda, a koja se temelji na open-ear tehnologiji razvijenoj u sklopu Sonyjevog Future Lab Programa. 'Koristi Sonyjevu vodeću poziciju i istraživanje o akustici da bi pružio bežične 'open-ear' stereo slušalice pa možete slušati glazbu i primati obavijesti dok istovremeno čujete zvukove svijeta oko sebe. Bilo da slušate glazbu tijekom vježbanja ili dok putujete na posao, to je neusporedivo ambijentalno iskustvo na jedinstvenom uređaju', poručuje Sony.