NOVITETI

S novim izdanjem Windowsa 10 moći ćemo smartfone koristiti na PC-jima

13.03.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Značajka koja bi omogućila zrcaljenje zaslona smartfona prvi put je najavljena u listopadu prošle godine. Čini se kako bi mogla omogućiti pristup aplikacijama putem PC-ja bez otključavanja smartfona

Microsoft je objavio pretpregled novog izdanja operativnog sustava Windows 10 u kojem je, između ostalog, značajka zrcaljenja zaslona uređaja s operativnim sustavom Android. Ta je značajka dio noviteta koji bi trebali biti ugrađeni u nadogradnju koja bi trebala biti puštena u opticaj tijekom prve polovice ove godine.

Glavna zvijezda prethodnog izdanja bila je aplikacija Your Phone, koja je omogućila pristup SMS-ovima, fotografijama, objavama i drugim sadržajima, putem računala s Windowsima.

TEHNO SAVJETI

Deset korisnih savjeta i trikova za Operu na mobitelu

Pogledaj galeriju

Značajka koja bi omogućila zrcaljenje zaslona smartfona prvi put je najavljena u listopadu prošle godine. Sudeći po pretpregledu, omogućit će pristup aplikacijama putem PC-ja bez otključavanja smartfona.

Kako bi mogli koristiti tu značajku morat ćete instalirati izdanje aplikacije Your Phone 1.0.20701.0 ili novije, dok će pametni telefon morati imati Android 7 ili noviji. U početku će biti dostupna za samo četiri uređaja: Samsungove modele Galaxy S8, S8+, S9 i S9+.

Uz zrcaljenje, nova bi nadogradnja trebala riješiti probleme koji su dovodili do rušenja web preglednika Edge, stalno uključenog noćnog svjetla...

Microsoft je dosad objavio šest većih nadogradnji za Windows 10. Predviđeno je redovno dodavanje novih značajki, piše Venture Beat.