OPERATIVNI SUSTAVI

Bliži se kraj: Microsoft će za godinu dana ugasiti podršku za Windows 7

16.01.2019 u 08:58

Bionic
Reading

Legendarni operativni sustav će u 2020. konačno otići u mirovinu, a Microsoft će se koncentrirati na razvoj i poboljšanje novijih verzija, konkretno - Windowsa 10 i Windowsa 8. Produljena podrška gasi se 14. siječnja 2020.

Svemu dobrom dođe kraj, pa tako i podršci za Windowse 7. Podsjetimo, službene zakrpe prestale su stizati još u siječnju 2015., s time da je Microsoft nudio produljenu podršku kojom u proncipu nastavlja dostavljati nadogradnje i popravke svih novonastalih ranjivosti operativnog sustava i to ni više ne manje nego pet godina nakon službenog gašenja. Kao što smo već naglasili, svemu tome doći će kraj u siječnu 2020.

Ako ste poslovni korisnik, Microsoft nudi i mogućost daljnje potpore, no za nju ćete morati platiti, naglašava Tech Radar.

KRATKO I KORISNO

Ove tipkovničke kratice za Windows 10 će vas oduševiti

Pogledaj galeriju

A sad...svi na deset

Tim rečeno, iduće godine mogli bismo susresti povećani broj doseljenika u sustav Windows 10. Ako ste totalni pobunjenik i ne želite pokleknuti pred Microsoftom, opcije su vam brojne varijante Linuxa ili jednostavno - Windowsi 7, samo bez zakrpa.

Sljedeći na listi za otpis je Windows 8, no njegova era trajat će nešto dulje - čak do 2023.