'your phone'

Računalo umjesto smartfona? Nova Windows značajka je zanimljiva...

09.10.2019 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon što je tijekom ljeta u Windows dodana mogućnost zrcaljenja SMS-ova i obavijesti sa smartfona na stolnom računalu eto nam koraka dalje u nastojanju da se ne koristimo pametnim telefonom i računalom istovremeno

Pretpregled izdanja Windows 10 18999 (20H1), trenutno dostupan u programu Windows Insider, ima zanimljivu novu mogućnost. Dodana je, naime, podrška za aplikaciju Your Phone za Microsoftov operativni sustav.

Ako ste uključeni u navedeni program dovoljno je imati smartfon s operativnim sustavom Android (Nougat 7 ili novije), računalo s Windowsima (izdanje 10H1 i 18362.356) koje podržava Bluetooth, izdanje Windows Insider 19H2 i preuzeti aplikaciju Your Phone iz Googleove trgovine Play.

TEHNO SAVJETI

Ovih pet znakova za uzbunu upozorit će vas na viruse u vašem Androidu

Pogledaj galeriju

Evo što sve ta aplikacija omogućava:

  • odgovaranje na dolazne pozive pomoću računala.
  • odlazne pozive pomoću ugrađenog brojčanika ili popisa kontakata.
  • odbijanje dolaznih poziva na računalu s pratećim tekstom po izboru ili preusmjeravanje izravno u glasovnu poštu. pristup pregledu nedavne povijesti poziva. Kliknete li na određeni poziv broj će se automatski popuniti kako bi ga mogli nazvati.
  • glatko prebacivanje poziva između računala i pametnog telefona.

Pojačavanje podrške za povezivanje smartfona s računalom posebno je zanimljivo u svjetlu najave o povratku Microsofta među proizvođače tih uređaja s modelom Surface Duo, piše Verge.