NOVITETI

Eto aplikacije koja zna kad ste sudjelovali u prometnoj nezgodi i može dići uzbunu

01.10.2019 u 11:21

Bionic
Reading

Vlasnici Googleovih pametnih telefona Pixel u Sjedinjenim Državama uskoro će dobiti pristup značajkama koje, slično kao Uberov RideCheck, mogu prepoznati je li vozilo u kojem se uređaj nalazi sudjelovalo u prometnoj nesreći

Dosad široj javnosti nepoznatu aplikaciju nazvanu Personal Safety u Googleovoj trgovini Play otkrili su u XDA-Developers. Opisana je kao 'aplikacija za smartfone Pixel koja korisnicima pomaže povezati se s hitnim službama i osobama za kontakt u slučaju nužde'.

Aplikacija može ustanoviti je li korisnik sudjelovao u prometnoj nezgodi temeljem lokacije (vjerojatno ako se vozilo naglo prestalo kretati), očitanja podataka prikupljenih putem senzora za kretanje i zvukova iz mikrofona.

TEHNO PREGLED

Osam aplikacija koje su pomogle poznatima i slavnima

Pogledaj galeriju

Posumnja li kako je nešto pošlo po krivu uključit će alarm na najjače i pitati treba li korisnik pomoć. Ne dobije li odgovor, nazvat će hitnu službu i poslati podatke o korisnikovoj lokaciji. Uzbunu će biti moguće dići i bez izgovorene riječi, tako što će se kucnuti na jednu od tri opcije: hitna pomoć, vatrogasci ili policija.

U aplikaciju je moguće dodati kontakte za hitne slučajeve i dijeljenje statusa s njima ako dođe do nezgode. Zasad nije poznato je li aplikacija povezana s beta izdanjem aplikacije Emergency Information za operativni sustav Android Q, piše Engadget.