domaći web

Pripremite se za porod uz pomoć nove stranice udruge Roda

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 08.03.2017 14:57
  • Objavljeno 08.03.2017 u 14:57
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na Dan žena udruga Roda predstavila je lansira novu inačicu svog web odredišta o rodilištima, gdje trudnice i javnost mogu dobiti recentne i provjerene informacije o svim rodilištima u Hrvatskoj

 Na web adresi rodilista.roda.hr raspolaganju su  vam, između ostalog, sadržaji poput statistike za 2016. godinu za pojedina rodilišta, od postotka carskih rezova i epiziotomija do broja poroda. Stranica također uključuje informacije o projektu Rodilišta prijatelji majki i o pravima trudnica i rodilja.

Trudnice se mogu informirati o trudničkim tečajevima te recentnim popisima o tome što trebaju ponijeti u svako rodilište za sebe i za dijete uz sve kontakt informacije. Priče s poroda iz rodilišta diljem zemlje su također prisutne, a moguće ih je pretražiti prema rodilištu i vrsti poroda (carski rez, tatine priče s poroda). 

tportal

Izvor: Udruga Roda / Autor: Miroslav Wranka

Putem stranice rodilista.roda.hr možete i prijaviti kršenje prava u rodilištima, poslati priču s poroda te saznati više o često nerazumnoj terminologiji i skraćenicama na trudničkim nalazima kroz pojmovnik s više od 300 pojmova s definicijama, pripremljen u suradnji s Hrvatskom udrugom za promicanje primaljstva.

Po prvi puta u Hrvatskoj su na engleskom jeziku ponuđene informacije o sustavu skrbi za trudnice, namijenjene strankinjama koje žive u Hrvatskoj.

Više: Rodilišta

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!